AcasăNewsPutin isi dicteaza la G8 conditiile privind Siria

Putin isi dicteaza la G8 conditiile privind Siria

Presedintele rus, Vladimir Putin, s-a dus la intrunirea G8, din Irlanda de Nord, cu patru conditii in ceea ce priveste conflictul din Siria, pe care sa le impuna celorlalte tari participante.

Putin pierde din vedere ca pana si femeile vor sa lupte impotriva lui Bashar

Intai, l-a luat in particular pe premierul britanic, David Cameron, la Londra, cei doi nereusind sa cada de comun acord in privinta inarmarii revolutionarilor sirieni.

Presedintele rus, blocat pe „organele inamicului”

In particular, Putin i-a reamintit lui Cameron de filmuletul cu rebelul care a spintecat un inamic mort si i-a scos organele. „Vreti sa-i inarmati pe cei care-si ucid inamicii si le mananca organele?” Bine, presedintele rus ar trebui sa-si dea seama ca s-a perimat imaginea cu pricina, din cauza invaziei video cu atrocitatile comise de aliatii sai, in special de militiile Shabiha. Cert este ca Putin, in viziunea sa strategica, vrea ca SUA, Canada, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Japonia sa-si insuseasca dictatele sale pentru intalnirea de pace Geneva2.

Daca se poate, fara opozitia siriana

Si anume, conferinta trebuie sa se tina sub coordonarea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon. Aceasta inseamna ca SUA vor trebui sa tina cont de mandatul Consiliului de Securitate, iar in cadrul ONU, Rusia are drept de veto pentru instaurarea unei zone de interdictie de zbor in Siria. A doua conditie, Bashar al-Assad trebuie sa ramana conducator legitim al Siriei, capabil sa-si onoreze contractele. Pai, da! Alea cu rusii! A treia conditie este ca Iranul sa fie prezent la tratative. (Daca tot e prezent cu trupe!) Iar a patra, „asul” din maneca lui Putin, este ca opozitia siriana sa se prezinte intr-o singura delegatie, unita. Mizand pe faptul ca acest lucru nu se va intampla. Si mai bine daca nu s-ar prezenta deloc!

 

 

author avatar
Adina Mutar
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger