AcasăNewsPutin întoarce și celălalt obraz Occidentului: l-a invitat pe Trump la  comemorarea ...

Putin întoarce și celălalt obraz Occidentului: l-a invitat pe Trump la  comemorarea  Zilei Victoriei

Preşedintele Rusiei l-a invitat pe omologul său american, Donald Trump, să participe anul viitor la ceremoniile de la Moscova dedicate Zilei Victoriei, a informat consilierul Yuri Ushakov.

Sursa foto: Facebook

Putin a uitat foarte repede faptul că nu a fost invitat de liderii occidentali la comemorarea Debarcării (anglo-americane) din Normandia, ce s-a celebrat în ziua de 6 iunie a lui 2019, deși prezența sa era obligatorie din prisma importanței istorice a participării Uniunii Sovietice la lupta împotriva nazismului, așa cum detaliam într-un articol de la acea dată – vezi Putin ridică din umeri.

„L-am invitat pe preşedintele Statelor Unite să ne viziteze cu ocazia aniversării victoriei din Marele Război Patriotic (Al Doilea Război Mondial, n.r.), anul viitor, pe 9 mai. Preşedintele american a reacţionat foarte pozitiv”, a declarat Ushakov pentru postul de televiziune Rossiya-24. Mai mulți lideri, printre care Donald Trump şi Vladimir Putin se află pe 28 şi 29 iunie în oraşul japonez Osaka, unde are loc summit-ul G20. Cei doi şefi de stat au avut o întâlnire bilaterală în cadrul acestui summit.

„A existat o conversaţie cu privire la care dintre ţări a suferit cele mai mari pierderi în război şi care ţară a avut cel mai important rol. Contribuţia poporului sovietic în această victorie nu a trecut neobservată”, a adăugat oficialul de la Moscova.

Data de 9 mai este cea mai importantă sărbătoare publică în Rusia, marcând victoria împotriva Germaniei Naziste a unei Uniuni Sovietice care fusese aproape de ocupare de armatele lui Hitler în anii 1941-1942. Este în mod obişnuit marcată de o paradă militară de amploare.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
310 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da aia nu era onoarea lui Donald. Era onoarea lui Emanuel. Trebuie sa modernizeze si Vladimir parada aia are un iz stalinist bolsevic . Niste majorete ceva mici palinca artificii de zi bere jonglerii?‍♂️, omul care scuipa foc, sportivi, stranduri mobile,elefanti dansatori?,,,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger