AcasăNewsPutin, intalnire secreta pentru a inlocui dolarul cu rubla

Putin, intalnire secreta pentru a inlocui dolarul cu rubla

Putin a decis atacarea in plin a dolarului

Presa rusa a aflat ca la 24 aprilie, presedintele rus, Vladimir Putin, a organizat o intrunire speciala cu experti de top pentru a inlocui dolarul cu rubla in operatiunile de export.

Putin a decis atacarea in plin a dolarului

Intrunirea s-a tinut la sediul Ministerului de Finante si au fost prezenti reprezentanti din sectorul bancar, energetic si din domeniul afacerilor externe.

„Comutator de valuta”, mecanismul legal

Surse guvernamentale au declarat ca s-a dat unda verde la inlocuirea dolarului cu rubla, in mod progresiv. In urmatoarea perioada, rolul rublei in contractele externe va fi din ce in ce mai mare, inlocuirea dolarului fiind mai mult decat semnificativa. Reuniunea a fost prezidata de vicepremierul Igor Suvalov, asistat de adjunctul ministrului de Finante, Alexei Moiseev. Reprezentantii bancilor au fost in unanimitate de acord ca aceasta miscare nu creeaza nicio problema sistemul financiar. Ministerul Finantelor se bazeaza pe un mecanism legal pentru acest demers, un ordin executiv numit „comutator de valuta”. Ordinul executiv va fi aplicat companiilor rusesti ce au contracte cu parteneri externi. Multi analisti financiari considera ca acest demers este unul extrem si n-ar trebui aplicat in acest moment de criza. Primii clienti care nu vor cracni la comutarea valutei sunt chinezii.

 

author avatar
Adina Mutar
500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger