Cauta

Putin înghite sarcasmul european, la G20:  „Cultul personalităţii este învechit, nu valorile liberale”

Donald Tusk i-a dat o replică mușcătoare lui Vladimir Putin. Preşedintele Consiliului European, aflat la Osaka pentru summit-ul G20, s-a declarat împotriva declaraţiilor preşedintelui Rusiei, care a criticat valorile liberale pentru Financial Times.

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Putin declarase recent că, în opinia sa, valorile liberale sunt învechite deoarece sunt deja respinse de majoritatea populaţiei din ţările occidentale. „Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu argumentul potrivit căruia liberalismul este învechit”, a spus Tusk. „Cine spune că democraţia liberală este învechită spune şi că libertăţile sunt învechite, că statul de drept este învechit şi că drepturile omului sunt învechite”, a adăugat preşedintele Consiliului European.

Ceea ce mi se pare cu adevărat învechit este autoritarismul, cultul personalităţii şi legile făcute de oligarhi, chiar dacă, uneori, acestea par eficiente”, a înfierat polonezul, referindu-se la rădăcinile solide sovietice pe care actualul establishment politic de la Kremlin le are.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească în cadrul summit-ului G20, desfăşurat în perioada 28-29 iunie (vineri-sâmbătă) în oraşul japonez Osaka. Putin a mai afirmat că, în opinia sa, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut o greşeală majoră atunci când a adoptat o poziţie liberală faţă de imigranţii din Orientul Mijlociu. „Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranţii pot ucide, jefui şi viola fără să fie pedepsiţi pentru că drepturile lor ca migranţi trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi? Fiecare infracţiune trebuie să fie pedepsită”, a spus liderul de la Kremlin. „Aşadar, ideea liberală s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorităţii covârşitoare a populaţiei”, a adăugat el.

Vladimir Putin a adăugat că Rusia nu este o ţară homofobă, dar disponibilitatea politicienilor occidentali de a îmbrăţişa homosexualitatea îi pare excesivă.  „Ideea liberală nu mai există pentru mine” a spus șeful de stat din Moscova.

Ultimele stiri

  • Cea mai mare economie din lume nu se descurcă fără migranți
  • Alina Gorghiu mai este și refuzată. Malta a decis să respingă cererea de extrădare a prințului Paul
  • Cea mai bună alegere din Europa pentru investitorii financiari
  • BREAKING NEWS. Mandat de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu
  • Răzvan Lucescu – titlul de campion cu cel mai înalt grad de dificultate
  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Anunț de presă PĂSTRĂVUL DIN ȚARA TA COOPERATIVĂ AGRICOLĂ (1)
  • Anunț de presă PĂSTRĂVUL DIN ȚARA TA COOPERATIVĂ AGRICOLĂ (2)
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Exit mobile version