AcasăNewsPutin înghite sarcasmul european, la G20:  „Cultul personalităţii este învechit, nu valorile...

Putin înghite sarcasmul european, la G20:  „Cultul personalităţii este învechit, nu valorile liberale”

Donald Tusk i-a dat o replică mușcătoare lui Vladimir Putin. Preşedintele Consiliului European, aflat la Osaka pentru summit-ul G20, s-a declarat împotriva declaraţiilor preşedintelui Rusiei, care a criticat valorile liberale pentru Financial Times.

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Putin declarase recent că, în opinia sa, valorile liberale sunt învechite deoarece sunt deja respinse de majoritatea populaţiei din ţările occidentale. „Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu argumentul potrivit căruia liberalismul este învechit”, a spus Tusk. „Cine spune că democraţia liberală este învechită spune şi că libertăţile sunt învechite, că statul de drept este învechit şi că drepturile omului sunt învechite”, a adăugat preşedintele Consiliului European.

Ceea ce mi se pare cu adevărat învechit este autoritarismul, cultul personalităţii şi legile făcute de oligarhi, chiar dacă, uneori, acestea par eficiente”, a înfierat polonezul, referindu-se la rădăcinile solide sovietice pe care actualul establishment politic de la Kremlin le are.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească în cadrul summit-ului G20, desfăşurat în perioada 28-29 iunie (vineri-sâmbătă) în oraşul japonez Osaka. Putin a mai afirmat că, în opinia sa, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut o greşeală majoră atunci când a adoptat o poziţie liberală faţă de imigranţii din Orientul Mijlociu. „Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranţii pot ucide, jefui şi viola fără să fie pedepsiţi pentru că drepturile lor ca migranţi trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi? Fiecare infracţiune trebuie să fie pedepsită”, a spus liderul de la Kremlin. „Aşadar, ideea liberală s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorităţii covârşitoare a populaţiei”, a adăugat el.

Vladimir Putin a adăugat că Rusia nu este o ţară homofobă, dar disponibilitatea politicienilor occidentali de a îmbrăţişa homosexualitatea îi pare excesivă.  „Ideea liberală nu mai există pentru mine” a spus șeful de stat din Moscova.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
461 afisari

3 COMENTARII

  1. Se merge pe aratura. Liberalismul s-a nascut in jurul traditiei crestine si nu tolereaza homosexualitatea. Homosexualitatea e apanajul stangii. Faptul ca liberalismul tolereaza relatiile de acelasi sex arata ca nu avem in uniune dreapta. Nu are Putin in ce sa creada ca nu avem. Exista o stanga extrema in care apare ateismul. Adica te legi la ochi in fata Lui Dumnezeu si zici – Nu existi sunt liber sa fac ce vreau si apare libertinajul-ispita-pacatul care decade fiinta omului. Si o parte de dreapta atipica nu as numi-o extrema ci mai de graba prima dreapta din stanga care se comporta apostazic. Adica unde e Dumnezeu? A uite e in fata mea. Nu e Dumnezeu uite il reneg uite ai intorc spatele ca se baga in fata mea.Si aoare fuga de Dumnezeu in care cazi mereu. Dar Dumnezeu iar se baga in fata, iar razi de El iar ai intorci spatele.Intre aceste moment exista momentul – h- in care poti fi ispitit spre pacate – crima – desfrau-preacurvie-E, abea dupa aceasta dreapta exista liberalism autentic. Tot ce duce la si mai la dreapta sau dreapta concreta e incununata de f multa credinta. E, Putin se refera la un soi de mijloc dreapta european ca nu avem dreapta in care ateismu si apostazia isi da mana de dragul libertinajului. Noi in Europa nu avem dreapta dupa razboiul 2.Despre oligarhii rusi nu cred ca cineva in Rusia ai poate stapanii, adica au atat de multi banii…

  2. Deci ce vedem azi in occident e doar mijloc, mijloc stanga sau mijloc dreapta. Toate sunt infecte.

  3. A ca-si zic ele partide de dreapta… Pai Putin in traditia ideilor exprimate e cel mai de dreapta fata de toti liderii europeni! Sa scoti dragostea crestina din context si s-o chemi toleranta la homofobie e doar aceiasi apostazie numai ca nu te mai intorci pe la dreapta cte intorci rapid pe la dreapta imprejur.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger