AcasăNewsPutin face sezatoare politica la Soci

Putin face sezatoare politica la Soci

Putin profita de sosirea liderilor straini ca sa-i bage la dicutii

Profitand de faptul ca vin multi lideri la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, Putin si-a facut o agenda politica.
Pe aceasta se afla problemele „stringente” ale prezentului, in care Rusia are interese majore, adica Siria, Ucraina si Afganistanul „post americani”.

Atmosfera de bunadispozitie

Putin profita de sosirea liderilor straini ca sa-i bage la discutii

„Vom profita de Jocurile Olimpice sa discutam intr-o atmosfera de calm si bunadispozitie”, a declarat Putin. „Este necesar sa ne folosim de aceasta oportunitate pentru a gasi puncte comune si sa putem avansa in rezolvarea problemelor”. Discutiile se vor axa pe securitate, economie si „multele ale probleme ale lumii”, cu predilectie situatia inflamata din Orientul Mijlociu, Afganistan, dupa ce se vor retrage trupele coalitiei si, problema cea mai spinoasa, Ucraina.

Ianukovici, prins in corzi

Presedintele rus se va intalni vineri la Soci cu omologul sau ucrainean Viktor Ianukovici, a anuntat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant de la Kremlin. Cei doi presedinti vor discuta despre „relatiile bilaterale” si, probabil, cum sa evite relatiile cu UE, care sprijina opozitia ucraineana. Ianukovici a acuzat o raceala puternica pentru a evita sa discute cu opozitia despre procesul de apropiere fata de UE, presedintele preferand apropierea de Rusia. La ultima intalnire dintre Putin si Ianukovici, in decembrie, la Moscova, au fost semnate mai multe acorduri bilaterale, iar Rusia a promis un credit de 15 miliarde de dolari si reducerea  pretului la gaze. Dupa demisia Cabinetului condus de Mikola Azarov, presedintele Putin a anuntat ca aceste angajamente vor fi indeplinite numai dupa formarea unui nou Guvern la Kiev.

author avatar
Adina Mutar
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger