AcasăNewsPutin eticheteaza Ucraina drept neonazista. Porosenko, pregatit de „razboi total”

Putin eticheteaza Ucraina drept neonazista. Porosenko, pregatit de „razboi total”

Suparat de primirea de la Summitul G20 pe tema Ucrainei, presedintele rus, Vladimir Putin, a etichetat-o luni drept „neonazista”. Adica motiv de ingrijorare si de amestec „pe fata”.

Putin continua sa trimita trupe in estul Ucrainei,unde Porosenko este pregatit de „razboi total”

Putin s-a declarat ingrijorat ca Ucraina ar putea „aluneca” spre neonazism si a subliniat ca „Moscova nu va permite autoritatilor de la Kiev sa-i nimiceasca pe toti oponentii politici”.

„Epurari etnice”, alt motiv de ingrijorare pentru Rusia

„Ucraina este o tara independenta, insa sunt ingrijorat ca ar putea aluneca spre neonazism”, a declarat Putin, intr-un interviu acordat postului german ARD.

Porosenko

Am vazut nationalisti ucraineni purtand svastica pe brat si avand insigne SS. De ce autoritatile de la Kiev nu iau masuri impotriva acestora? Va spun sincer, suntem ingrijorati de situatia din Ucraina, unde ar putea incepe epurari etnice”. Acest motiv e „un bonus” pe langa celelalte, motivand Rusia sa intervina. „Autoritatile de la Kiev au trimis trupe si rachete in estul Ucrainei. De ce nimeni nu vorbeste despre aceasta situatie? Asta inseamna ca voi vreti ca autoritatile ucrainene sa-i nimiceasca pe toti oponentii politici. Noi nu vrem asta si nu vom permite asa ceva”, a declarat liderul de la Kremlin.

Singura solutie, federalizarea Ucrainei

Putin este de parere ca, desi Ucraina este „ o mare tara europeana cu o cultura europeana”, nu are niciun viitor decat daca accepta solutia federalizarii. In privinta asta, Putin este in linie cu globalistii, care prefera tari federale, in care isi pot urmari interesele mai usor. Ca ce rost are sa te incurci intr-o tara „mare”, vorba lui Putin, cand doar anumite zone sunt de interes(!). Uniunea Europeana incerca luni sa gaseasca o strategie pentru a salva acordurile de la Minsk, dar Putin deja isi exprima regretul ca acestea sunt incalcate, dand vina pe autoritatile de la Kiev. La o zi dupa un summit G20, ministrii europeni de Externe analizau posibilitatile de extindere a listei persoanelor ale caror averi sunt blocate si supuse interdictiei de a intra pe teritoriul Uniunii. Pana una, alta, presedintele ucrainean, Petro Porosenko, se declara pregatit pentru „scenariul unui razboi total”, in contextul in care „rebelii si trupe rusesti se pregatesc de o ofensiva”.

author avatar
Adina Mutar
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger