AcasăNewsPutin e categoric: eu raman Seful!

Putin e categoric: eu raman Seful!

Confirmarea marionetei Medvedev in functia de premier, un mesaj clar transmis de liderul de la Kremlin

Se tot vorbea de ceva vreme despre cine-i va succeda lui Vladimir Putin.Si asta intr-o perioada in care liderul de la Kremlin nici nu apucase sa candideze pentru un nou mandat de presedinte. Pesemne ca zvonurile l-au deranjat peste masura, cacila numai cateva minute de la investitura s-a si grabit sa faca anuntul reconfirmarii lui Dmitri Medvedev in functia de prim-ministru al Rusiei.Un soc? Nicidecum, mai degraba miroase a strategie bine gandita si a mesaj clar transmis dusmanilor din Vest.

Confirmarea marionetei Medvedev in functia de premier un mesaj clar transmis de liderul de la Kremlin

In traducere libera, conservarea lui Medvedev inseamna ca Putin alege sa mearga tot pe mana aceleiasi marionete care i-aprotejat si garantat ambitiile de tar. Mai departe, este din ce in ce mai clar ca Vladimir Vladimirovici refuza orice schimbare de putere, dorinta de pastrare a autoritatii absolute ramanand la fel de mare ca in anii de inceput ai hegemoniei sale.

Tinerii guvernatori, praf in ochi

Rusia a trecut in ultimii ani printr-o serie de schimbari la nivel administrativ, in sensul ca Vladimir Putin a delegat puterea regionala unor guvernatori tineri, produs al noului val de „manageri” rusi. In realitate, iata, se demonstreaza ca n-a fost altceva decat praf in ochii unei opozitii ce-si doreste schimbarea, asta in timp ce Kremlinul pastreaza controlul total inclusiv asupra aparatului executiv (vezi reconfirmarea lui Medvedev).

Schimba constitutia?

Nu putine sunt vocile care dau ca sigura informatia conform careia Vladimir Putin va  cauta (si reusi!) sa modifice constitutia Rusiei. De ce? Ca sa obtina un nou mandat de sef al Federatiei, evident! Cu toate ca dupa ce a castigat alegerile s-a grabit sa declare public ca se va retrage in 2024 (la varsta de 72 de ani), actiunile sale din ultima vreme tind sa confirme zvonurile ce-l anunta plecat de la Kremlin „la adanci batraneti”.

De altfel, in multe cancelarii europene se discuta despre posibilitatea schimbarii discursului fata de liderul de la Kremlin, un personaj ce pare a deveni nelipsit din viata politica viitoare a Rusiei. Asadar, al patrulea mandat de presedinte al Federatiei are toate sansele …sa fie urmat si de al cincilea, conchid specialistii pe politica externa ai principalelor agentii de presa externe.

author avatar
Cristina Elvira
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger