AcasăNewsPutin criminal? Crezi ca SUA sunt asa inocente?

Putin criminal? Crezi ca SUA sunt asa inocente?

Intr-un interviu acordat Fox News, Donald Trump a vorbit din nou de ”respectul” pe care i-l poarta presedintelui Federatiei Ruse.

Presedintele SUA a aparat din nou actiunile omologului sau rus in fata opiniei publice americane, aratand ca nu vrea sa renunte la gasirea unor noi acorduri cu Putin. Reluarea luptelor dintre fortele ucrainene si separatistii prorusi din estul Ucrainei a obligat administratia americana sa critice Moscova si sa promita mentinerea sanctiunilor internationale care vizeaza Rusia. Dar Donald Trump si-a mentinut intentia de dezghet cu liderul de la Kremlin. ”Il respect, dar asta nu inseamna obligatoriu ca ma voi intelege cu el. Este liderul tarii sale si cred ca este mai bine sa te intelegi cu Rusia decat invers”, a declarat Trump. ”Dar Putin este un criminal”, a obiectat jurnalistul Fox News. ”Sunt multi, multi. Crezi ca tara noastra este asa de inocenta?”, a replicat presedintele. Evident, remarca a starnit imediat critici. ”Nu este o echivalenta intre actiunile rusilor si cele ale SUA”, a declarat, citat de Afp, Mitch McConnell, liderul majoritatii republicane din Senat. ”Este un fost KGB-ist, un derbedeu, ales de-o maniera pe care multi nu o gasesc credibila”, a adaugat el. Insa, la Fox News, Trump a explicat ca urmareste in special sa ajunga la un acord cu Rusia in privinta combaterii ISIS si a terorismului islamic in lume. Reamintim ca Donald Trump a cerut Pentagonului ca, in termen de o luna, sa-i furnizeze un plan pentru accelerarea luptei impotriva Statului Islamic. Insa atitudinea Moscovei va fi determinanta in pregatirea ultimei batalii contra ISIS, adica cucerirea autoproclamatei capitale a gruparii teroriste din Siria, orasul Raqqa. Nu se stie ce statul va avea acest oras, dupa eliberare in conditiile in care rusii se afla in Siria la invitatia regimului lui Bashar al Assad, in timp ce americanii nu au nici un statut.

Kremlinul asteapta scuze

Ieri, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca presedintia asteapta scuze de la postul Fox News, al carui jurnalist l-a calificat pe Putin ”criminal”. ”Aceste afirmatii sunt inadmisibile si acest post, pe care-l respectam, trebuie sa-i prezinte scuze presedintelui”, a declarat Peskov. El s-a abtinut sa comenteze reactia lui Trump care, surprinzator, a invitat America sa-si faca un examen de constiinta.

Intalnire cu aliatii NATO

Casa Alba a anuntat ca presedintele Donald Trump se va intalni cu aliatii NATO in luna mai, la Bruxelles, unde va avea loc summit-ul celor 28 de tari ale Aliantei, la o data ce inca nu a fost anuntata. Informatia a fost facuta dupa ce Trump a avut o convorbire telefonica cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, in care ”cele doua parti au convenit pentru continuarea unei stranse cooperari” dar au abordat si chestiunea finantarii NATO, subiect delicat pentru cei 28, in conditiile in care aceasta este asigurata in mare parte de SUA. Recent, Trump a calificat NATO drept o organizatie ”depasita” si a estimat ca membri aliantei trebuie sa-i asigure finantarea de-o maniera ”mai echitabila”.

Reexaminarea relatiilor cu Cuba

Dezghetul dintre Washington si Havana nu este vazut cu ochi buni de administratia Trump. Recent, Casa Alba a anuntat ca va ”reexamina toate politicile SUA in ce priveste Cuba”. Cuba si SUA si-au restabilit relatiile diplomatice in iulie 2015 luand masuri pentru facilitarea comertului si calatoriilor, semnate de Obama inainte de investitura lui Trump. Dupa alegerea sa, anul trecut, Trump a anuntat ca va anula acordurile de normalizare cu insula comunista daca autoritatile de la Havana nu respecta ”exigentele americane” in special cu privire la respectarea drepturilor omului.

Un cadou cool de la Pamela Anderson

Vesnica aparatoare a cauzei animalelor, Pamela a comandat in Rusia o haina de blana artificiala pe care doreste sa i-o ofere Primei Doamne a Americii. ”Cred ca el cool sa porti blanuri ecologice si cred ca Melania va oferi un exemplu in acest sens. Nu are o asemenea haina in colectiile sale de aceea cred ca-i va placea”, a declarat actrita pentru RT. Haina a fost special confectionata pentru silueta Melaniei Trump,  a explicat Pamela, este impermeabila si poate fi spalata in masina.

author avatar
Tudor Borcea
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger