AcasăNewsPutin: Coalitia nu stie sa lupte impotriva ISIS

Putin: Coalitia nu stie sa lupte impotriva ISIS

Eforturile dezvoltate de coalitia antiterorista in fata ascensiunii gruparii Statul Islamic ”nu corespund dimensiunii amenintarii pe care o prezinta”  aceasta miscare islamista, a estimat presedintele rus.

Liderul de la Kremlin da meditatii in lupta antiterrorism

”Teroristii incearca sa controleze parti importante din teritoriile irakiene si siriene, unde traiesc 10 milioane de persoane si ameninta deja tari departe de Orientul Apropiat, dupa cum am vazut in Franta, Australia si Canada. Din pacate, eforturile membrilor coalitiei, strategia si tactica lor nu corespund dimensiunii si naturii acestor amenintari”, a declarat Putin, intr-un interviu acordat ziarului egiptean Al-Ahram, informeaza sputnik. Pe de alta parte, ieri, premierul francez, Manuel Valls, a declarat, citat de mass-media locala, ca aproximativ 14.000 de jihadisti francezi lupta la ora actuala in Siria si Irak alaturi de ISIS. Valls a adaugat ca 1.400 de persoane, francezi sau rezidenti, au fost identificate ca fiind in relatie cu filierele jihadiste, 80 dintre acestea fiind ucise. In Irak, fortele armate se pregatesc de o contraofensiva terestra de amploare impotriva teroristilor, a anuntat coordonatorul american al fortelor Coalitiei, John Allen, spunand ca fortele aliate vor furniza, ca sprijin,  ”o importanta putere de foc”, in replica la acuzatii de intarziere a livrarii de arme si asigurarii pregatirii armatei irakiene.

Iordania: am distrus 20% din capacitatea de lupta a Daech

Iordania a promis intensificarea raidurilor contra ISIS, anuntand, duminica, distrugerea a 56 de ”tinte” in trei zile de lovituri aeriene, dupa executarea de catre islamisti a pilotului iordanian Maaz al-Kassabeth. Amman participa din septembrie la coalitia internatioala antiterorista. ”In trei zile, am distrus 20% din capacitatea de lupta a Daech (acronimul in araba a ISIS), a afirmat seful Statului Major al aviatiei, Mansour al-Jobour, precizand ca ”19 tinte au fost distruse joi, 18 vineri si 19 sambata”. Printre acestea se numara baze de antrenament, depozite de arme si carburant, centre logistice si rezidentiale. In premiera, avioanele iordaniene au atacat si in Irak, nu numai in Siria. In patru luni, aviatia militara a facut 946 de raiduri, potrivit lui Mansour al-Jabour, 7.000 de teroristi ISIS fiind ucisi. El a precizat ca raidurile au afectat si veniturile petroliere ale jihadistilor, care controleaza mai multe campuri si infrastructuri petrolifere in Irak si Siria.

author avatar
Tudor Borcea
896 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger