AcasăNewsPutin cloceste din 2003 un razboi mondial ce vizeaza si Romania!

Putin cloceste din 2003 un razboi mondial ce vizeaza si Romania!

Aflat la Riga, la o conferinta pe teme de securitate, un fost consilier al lui Vladimir Putin a dezvaluit ca Putin si comandantii sai „lucreaza la un razboi mondial de 11 ani”.

Putin isi pregateste de 11 ani miscarile militare

Andrei Illarionov, consilier al presedintelui rus in perioada 2000-2005, avertizeaza ca actualul conflict din Ucraina nu se va rezolva prin dialog, pentru ca este o etapa a „razboiului lui Putin”.

Cei din Bucuresti sa nu doarma!

„Pofta vine mancand: Ossetia de Sud, Abhazia, Crimeea, Donbas… Autoritatile din Tallin, Vilnius, Palanga, Bucuresti si alte orase sa nu doarma linistite”, a avertizat Illarionov. Putin vrea sa refaca frontierele de influenta ale fostei Uniuni Sovietice. Toate revolutiile din statele-sateliti ai URSS au fost facute nu pentru desprindere din zona de influenta a Rusiei, ci pentru iesirea din izolarea comunista si dezvoltare a economiei. Rusia si-a urmarit cu tenacitate obiectivul de a reveni la puterea de altadata, investind enorm in armata. NATO, desi nu a crezut serios in cooperarea cu Rusia, a sperat ca timpurile „sovietice” sunt trecute. „Toate deciziile actuale ale Rusiei”, spune Illarionov, „sunt de natura militara si la fel trebuie sa i se raspunda. Sanctiunile economice? La Kremlin sunt considerate o anecdota. Moscova nu se ia in prezent dupa vorbe, ci dupa puterea militara.” Strategii militari rusi lucreaza din 2003 la un razboi mondial pentru a-si satisface propriile interese. „Un articol publicat de Ruskii Jurnal in 2008 detaliaza un plan de atac si ocuparea Crimeei, apoi estul Ucrainei, centrul tarii si apoi Kievul. Dupa cum vedem, nu numai ca au pregatit ceea ce se petrece acum, dar au si publicat planurile”, sublinaza Illarionov.

Putin e la Al Patrulea Razboi Mondial

Sigur, mobilizarea NATO pentru a opune o forta la posibila extindere a conflictului militar generat de Rusia in Ucraina ajuta. Oarecum. „Dupa ce Barack Obama a vizitat Estonia si a declarat ca NATO este pregatita sa apere Tallinn, Riga si Vilnius,  situatia pare mai sigura. Dar trebuie sa ne uitam la pregatirea militara, la echipamentul militar disponibil, nu la vorbe. Din punct de vedere al pregatirii militare, fortele NATO din Tarile Baltice sunt insuficiente”, a declarat Illarionov. „Putin se gandeste la actuala confruntare nu ca la Al Treilea Razboi Mondial – devreme ce a fost Razboiul Rece – ci ca la Al Patrulea Razboi Mondial”. Ca o ironie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat, sambata, la ONU, interventionismul militar american, intr-o aluzie la raidurile aeriene lansate de Statele Unite in Irak si in Siria. „Washingtonul si-a declarat deschis dreptul de utilizare a fortei oriunde pentru apararea intereselor sale”, a denuntat ministrul rus intr-un discurs sustinut in fata Adunarii Generale a ONU. Deci, si Federatia Rusa are acest „drept”!

 

author avatar
Adina Mutar
1.554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger