AcasăNewsPutin calcă totul în picioare! Primele imagini cu cei 150.000 de soldați...

Putin calcă totul în picioare! Primele imagini cu cei 150.000 de soldați ruși pregătiți să invadeze Ucraina! (Galerie FOTO)

Putin calcă totul în picioare! Primele imagini cu cei 150.000 de soldați ruși pregătiți să invadeze Ucraina!

Fotografii edificatoare demonstrează amploarea acumulării militare a Rusiei în peninsula Crimeea, în Ucraina și de-a lungul frontierei ruso-ucrainene.

Fotografiile din această galerie au fost realizate în perioada 27 martie – 16 aprilie de către Maxar Technologies, o companie de imagini prin satelit care furnizează „90% din inteligența geospațială fundamentală utilizată de guvernul SUA”.

Directorul executiv al Maxar Technologies, Dan Jablonsky, a declarat pentru Wall Street Journal că compania sa face publice fotografiile din cauza „angajamentului față de transparență”.

Tensiunile dintre Statele Unite și Rusia au explodat în ultimele săptămâni, iar președintele american Joe Biden a anunțat săptămâna trecută noi sancțiuni împotriva Moscovei pentru interferență electorală și atacul cibernetic SolarWinds.

Oficialii americani spun că numărul trupelor rusești în Crimeea și în apropierea frontierei ucrainene s-a dublat luna trecută.

Marți, armata ucraineană a publicat propriile imagini cu tancuri care desfășoară manevre în locuri necunoscute din „estul Ucrainei”, scrie Europa Liberă.

Luni, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a cerut UE să „descurajeze Moscova să continue escalada” prin impunerea unor sancțiuni suplimentare asupra Rusiei.

Tot luni, Josep Borrell, șeful diplomației UE, a declarat:  „Există riscul escaladării odată cu desfășurarea a 150.000 de soldați ruși la granița cu Ucraina. Aceasta este cea mai masivă desfășurare pe care am văzut-o vreodată. Este îngrijorător, nu suntem la adăpost de un incident”.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger