AcasăNewsPutin ar putea ataca Ucraina in urmatoarele doua saptamani, avertizeaza un analist...

Putin ar putea ataca Ucraina in urmatoarele doua saptamani, avertizeaza un analist militar

In timp ce liderii lumii incearca sa transmita semnale Kremlinului ca nu sunt de acord cu politica lui Putin, dovada si decizia de a ,uta locul de desfasurare a summit-ul G 8 din Rusia, la Bruxelles, un analist militar rus avertizeaza asupra iminentei unui conflict armat.

Mai exact, Pavel Felgenhauer vorbeste despre „80 % sanse” ca, in urmatoarele doua saptamani, sa izbucneasca un conflict in zona. Mai exact, rusul e ferm convins ca presedintele Federatiei Ruse ar urma sa ordone trupelor rusesti sa invadeze teritoriul Ucrainei. „Trupele sunt concentrate in zona si gata de ofensiva”, sustine Felgenhauer, citat de Daily Star.

Totul, la doar cateva zile dupa ce Putin a anuntat, oficial, anexarea Crimeei la Rusia, urmare a referendumului in care locuitorii regiunii au ales, in proportie de 96 %, aceasta varianta, in conditiile in care demersul nu a fost recunoscut de comunitatea internationala.

In tot acest timp, liderii europeni, dar si Statele Unite urmaresc cu mare atentie desfasurarea lucrurilor in regiune. De altfel, inca de luni, premierul britanic anunta ca decizia ca Summitul G 8 sa nu se mai desfasoare in Rusia, ci in Belgia, a a fost luata tocmai pentru ca liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, sa inteleaga dezaprobarea manifestata de catre comunitatea internationala fata de pozitia acestuia fata de Ucraina.

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger