AcasăNewsPutin: Apreciez intotdeauna idealurile comuniste si socialiste

Putin: Apreciez intotdeauna idealurile comuniste si socialiste

Vladimir Putin admira comunismul, mai putin asasinarea Romanovilor

”Nu mi-am aruncat carnetul si nici nu l-am ars”, a declarat Vladimir Putin in timpul unei conferinte de presa. ”Trebuie sa fie pe undeva”.

Vladimir Putin admira comunismul, mai putin asasinarea Romanovilor

”Nu am fost membru de partid din obligatie. Nu pot spune ca am aderat total la ideologia comunista, dar pastrez carnetul de partid”, a marturisit Putin, reamintind ca, in calitate de ofiter KGB, a muncit timp de 20 de ani in sanul ”bratului armat al Partidului”, informeaza 20 Minutes. ”Am apreciat si apreciez idealurile comuniste si socialiste”, care ”seamana mult cu cele din Biblie”. ”Sunt frumoase idealuri: egalitate, fraternitate, fericire, dar punerea in practica a acestor idealuri marete in tara noastra a fost departe de ce au visat utopicii socialisti”, a estimat Putin. Presedintele i-a reprosat in special fondatorului URSS, Vladimir Ilici Lenin, ”masacrarea” tarului Nicolae al doilea si a familiei sale, in 1918. Este a doua oara in mai putin de o spatamana cand liderul de la Kremlin il evoca pe Lenin. Joia trecuta, el l-a criticat pe Ulianov pentru caderea regimului sovietic in 1991. La un sfert de veac de la caderea URSS, Lenin (mort in 21 ianuarie 1924) ramane foarte prezent in Rusia, unde mii de strazi si monumente celebreaza memoria liderului revolutiei din octombrie 1917 si fondatorului statului sovietic. Oportunitatea expunerii corpului sau la Kremlin, la cativa metri de Stalin, este pusa regulat in societatea rusa. ”In privinta aceasta, cred ca trebuie ca lucrurile sa fie abordate cu precautie si sa fie evitate masuri care ar putea diviza societatea noastra”, a estimat Vladimir Putin.

Kremlin: Acuzatiile de coruptie sunt pure inventii

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins, ieri, ca ”defaimare” si ”inventii” acuzatiile de coruptie la adresa lui Putin proferate de Trezoreria americana intr-un reportaj BBC, cerand SUA ”dovezi concrete”, informeaza RTBF. Un inalt oficial al Trezoreriei a afirmat ca Putin este ”corupt”, acuzandu-l ca utilizeaza resursele statului pentru a-si imbogati aliatii si a-si disimula averea. Este prima data cand administratia americana il acuza pe Putin in termeni atat de expliciti.

Lavrov: Assad nu a cerut azil in Rusia si nimeni nu i-a propus

Presedintele Putin nu i-a cerut omologului sau sirian sa paraseasca puterea si nici nu i-a propus azil politic in Rusia, a declarat ieri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Precizarea lui Lavrov vine dupa ce Financial Times evoca o tentativa a Rusiei de a-l convinge pe Bashar al-Assad sa renunte la putere. ”Nimeni nu a cerut azil politic si nimeni nu a propus”, a spus Lavrov, ale carui precizari vin inainte de intalnirea de vineri de la Geneva intre opozantii si reprezentantii regimului sirian.

author avatar
Tudor Borcea
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger