AcasăNewsPutin anunta ca Rusia i-ar putea oferi azil presedintelui Bashar al-Assad

Putin anunta ca Rusia i-ar putea oferi azil presedintelui Bashar al-Assad

Cand Siria va scapa de Assad, il puteti gasi la rusi

Rusia l-ar putea gazdui pe Assad daca acesta ar fi fortat sa paraseasca Siria, a declarat Vladimir Putin intr-un interviu acordat Bild.

Cand Siria va scapa de Assad, il puteti gasi la rusi

Insa presedintele Federatiei Ruse a estimat ca este inca prea devreme pentru a pune in practica aceasta optiune, chiar daca Siria este sfartecata de un conflict civil soldat pana acum cu peste 250.000 de morti. ”Mai intai, populatia siriana trebuie sa fie in masura sa voteze si apoi vom vedea daca Assad va trebui sa paraseasca tara, in caz ca va pierde alegerile”, a indicat Putin, noteaza RTBF. El a admis ca Assad a facut numeroase alegeri eronate inainte de a adauga ca razboiul sirian ”nu ar fi capatat aceasta amploare daca nu ar fi fost alimentat din strainatate”. Intrebat despre presupusele crime de razboi comise de Bashar al-Assad in randurile populatiei civile, Putin a estimat ca ”Assad nu lupta impotriva propriului popor, ci cei care au intors armele impotriva guvernarii”.

”Ne vom apara securitatea cu toate mijloacele”

Pe de alta parte, Putin a calificat apoi ”stranii si umilitoare” demersurile Turciei care, dupa ce a doborat un bombardier rusesc (in noiembrie 2015), s-a precipitat catre NATO pentru a cauta protectie, ”in loc sa ofere explicatii pentru aceasta crima de razboi”, informeaza Sputnik. ”Turcia este membru NATO insa problemele care au intervenit nu sunt legate de apartenenta Turciei la NATO, nimeni nu a agresat Ankara”. Intrebat daca tensiunile ruso-turce aparute ca urmare a doborarii avionului Su-24 si apropierile navale periculoase dintre cele doua tari ar putea genera ostilitati mai ample, Putin a raspuns: ”Sper ca incidente de acest gen nu vor genera conflicte de anvergura. In acelasi timp, intelegem ca, in caz de amenintari imptriva sa, Rusia isi va apara securitatea cu toate mijloacele de care dispune”.

author avatar
Tudor Borcea
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger