AcasăNewsPutin, acuzat de Londra in dosarul Skripal

Putin, acuzat de Londra in dosarul Skripal

Agitatia Londrei pare a starni zambete la Kremlin

Dupa ce premierul britanic Theresa May a acuzat direct serviciul rus de informatii militare, GRU, de tentativa de omor a fostului agent dublu Serghei Skripal si a fiicei sale, ieri, secretarul de stat britanic pentru securitate a aratat cu degetul direct catre Kremlin.

Agitatia Londrei pare a starni zambete la Kremlin

Inainte unul consiliul de securitate al ONU cerut de Marea Britanie pe tema dosarului Skripal, secretarul de stat Ben Wallace, intrebat de BBC si Radio 4 cu privire la responsabilitatea lui Vladimir Putin in operatiunea de otravire a lui Skripal, a declarat: ”In ultima instanta, bineinteles, el este responsabil in calitate de sef al statului”. ”In cele din urma el este vinovat in masura in care este presedintele Federatiei Ruse si unde guvernul sau controleaza, finanteaza si dirijeaza serviciul de informatii militare”. ”Nu cred ca cineva poate sa spuna ca Putin nu controleaza statul, nu GRU in calca pe gat”. Marea Britanie a cerut o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU pentru a-i informa pe membrii sai de evolutia situatiei in acest caz in timp ce insarcinatul de afaceri rus la Londra a fost chemat la MAE britanic. Potrivit Londrei, atacul asupra celor doi Skripal a fost facut de doi ”ofiteri ” ai GRU identificati de politia britanica drept Alexandr Petrov si Ruslan Bosirov, cetateni rusi, precizand ca numele lor nu ar putea fi cele reale. Un mandat european de arest a fost emis in cazul celor doi dar Theresa May a lasat sa se inteleaga ca Londra nu va cere extradarea lor. Deci iarasi lucrurile se complica. Evident, Moscova a negat pe toata linia orice implicare acuzand Londra ca ”isi continua spectacolul de propaganta antirusa”.

author avatar
Tudor Borcea
121 afisari

1 COMENTARIU

  1. La ce mafie e in Rusia poti bănui pe oricine cu atat mai mult pe Putin. E interesant cum pot pătrunde astfel de substante toxice in Anglia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger