AcasăNewsPutin acuza fortele americane de moartea lui Muammar Kadhafi

Putin acuza fortele americane de moartea lui Muammar Kadhafi

Vladimir Putin

Cel mai puternic om din Rusia, Vladimir Putin, a acuzat joi fortele militare americane de implicare in moartea liderului libian, Muammar Kadhafi, ucis in circumstante neclare la putin timp dupa capturarea sa.

Vladimir Putin

„Avioane fara pilot, mai ales americane, au atacat coloana (de masini a lui Kadhafi). Apoi, cu ajutorul radiourilor, prin intermediul fortelor speciale care nu trebuiau sa fie acolo, au adus asa-numita opozitie si luptatorii care au actionat fara proces si fara ancheta”, a declarat acesta.

Acesta a vorbit in cadrul unei sedinte anuale de intrebari si raspunsuri difuzata in direct de televiziunea rusa. Rusia a mai criticat in trecut operatiunea militara NATO in Libia, considerata de Putin o „cruciada”. Moscova considera ca atacurile aeriene depaseau cadrul rezolutiei ONU care acorda autorizatie numai pentru instituirea restrictilor privind spatiul aerian si interzicea orice prezenta a trupelor straine in Libia.

La putin timp dupa moartea lui Kadhafi din octombrie, ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov pusese deja problema legalitatii atacurilor aeriene care au lovit convoiul liderului libian, conducand la capturarea si moartea sa prin impuscare in timp ce era prizonier. Alianta atlantica a sustinut la momentul respectiv ca nu stiau de prezenta colonelului Kadhafi la bordul unuia dintre acele vehicule.

author avatar
Ciprian Purice
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger