AcasăNewsPutin acuza "agenturili" in Colectivul rusesc

Putin acuza „agenturili” in Colectivul rusesc

Ingrijorat de furia multimii, Kremlinul da vina pe Internet si nu pe coruptia endemica careia i-au cazut victime copii nevinovati

Focul stins in centrul comercial din Kemerovo s-a aprins insa in orasele Rusiei iar Kremlinul, exact ca Ceausescu, denunta tentative, inclusiv straine de a semana ”discordie” in randul opiniei publice, socata de neglijenta criminala in urma careia au murit 64 de persoane, din care 41 de copii. 64 de persoane au murit si la clubul Colectiv din Bucuresti.

Ingrijorat de furia multimii Kremlinul da vina pe Internet si nu pe coruptia endemica careia i au cazut victime copii nevinovati

Sunt multe asemanari intre tragedia de la clubul Colectiv din Romania si cea din centrul din Kemerovo. Comunismul a lasat ambele tari in paragina, la mana coruptiei si la voia lui ”merge si asa”. Si la Colectiv, si la Kemerovo, a primat incasarea banilor, desi era evident ca in cazul unui incendiu putini vor scapa vii. Si in Rusia, si in Romania, multe din asa zisele cluburi sau spatii de recreere sunt bombe cu ceas: nu se mai pune problema daca va lovi o tragedie, ci cand. Dupa Colectiv, sfintiile lor preotii au gasit primii hiba: muzica rock. Asculti rock, te indracesti. Te indracesti, iei foc, doar se stie. Numai ca, a fost gaz peste foc, lumea a umplut strazile iar politicienii au bagat-o pe maneca. Dupa Kemerovo, Kremlinul nu se astepta la proteste de o asemenea amploare si cu un mesaj indentic ca la Bucuresti: coruptia ucide.Iar furia rusilor, care au cerut inclusiv demisia lui Putin, ar fi, nu legitima, ci alimentata de tentative de dezbinare a poporului. ”Din pacate vedem postari pe retele de socializare, inclusiv din strainatate, menite sa semene panica, sa raspandeasca suspiciuni, sa intoarca oamenii unii impotriva altora”, a declarat Vladimir Putin in cadrul unei reuniuni consacrate tragediei. ”Nu putem accepta astfel de lucruri in nici o circumstanta”. ”Chiar si astfel de tragedii vor fi folosite in scopuri provocatoare. Este un fapt si trebuie sa ne confruntam cu el”, a declarat Serghei Kirienko, adjunctul sefului administratiei prezidentiale. Deci dusmanul, care pandea perfid din umbra, a gasit prilejul sa loveasca. ”Sabotaj”, cum se spunea pe vremuri, atat in RSR cat si in URSS, cand ”sarcinile” aberante ale partidului nu puteau fi indeplinite. Si cand, idem, mortul era de vina. Deci Kremlinul a gasit motivul pentru care oamenii au iesit in strada, socati de incalcarile grave ale masurilor de securitate care au dus la blocarea copiilor in salile de cinema, inchise cu cheia, in timp ce sistemul de alarma nu a functionat. Si-au bagat agenturili coada! Ce, nu le ajunge cuvantul lui Putin? Ca doar a promis o ancheta ”total obiectiva si transparenta”. Si in cazul Colectiv s-a promis aceeasi ancheta. Unde, tragica coincidenta, au murit tot 64 de persoane. Cea mai tanara victima de la Colectiv avea 15 ani iar cea mai tanara victima din centrul din Kemerovo avea doi ani.

author avatar
Tudor Borcea
152 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sant aia tampiti care le fac daca nu le da ei foc sa încaseze polite de asigurări nu vezi ca intri si nu mai stii cum sa iesi. La noi a ars unu langa gara aia in garaj la Colectiva dupa 1 an in America apoi a ars Bambu. Apoi complicitatea clubului cu ISU, pompieri si lipsa spatiilor largi de evacuare si pregatirea PSI. Ce treaba are Putin? Ce treaba avea Ponta? Da ei cu spuma? La fel gardieni de mol praf tamaie. Nu stie sa deschida extinctorul. Globalism dezinteresat de viata vs bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger