AcasăNewsPutin a transformat Londra in Londongrad

Putin a transformat Londra in Londongrad

Abramovici e bun să dea bani la Chelsea, cu alte cuvinte să finanțeze visurile a sute de mii de microbiști londonezi

Banii rusesti ascunsi in active britanice si albiti via institutiilor financiare din City submineaza eforturile guvernului britanic de a adopta o pozitie ferma contra politicii externe agresive a Moscovei, arata concluziile unei comisii parlamentare din Regat.

Abramovici e<br >bun să dea bani<br >la Chelsea cu<br >alte cuvinte să<br >finanțeze visurile<br >a sute de mii<br >de microbiști<br >londonezi

Dupa caderea URSS, in 1991, piata financiara din Londra a cunoscut masive investitii realizate de oamenii de afaceri rusi iar Londra se afla in continuare obiectivul predilect al oligarhilor si oficialilor rusi care isi afiseaza averea in Europa, capitala britanica ajungand sa fie supranumita ”Londongrad”. ”Amploarea pagubelor pe care acesti bani negri  le pot aduce intereselor britanice in materie de politica externa eclipseaza cu mult beneficiile tranzactiilor rusesti din City (principalul centru financiar din Regat si cel mai mare din lume, alaturi de New York City) ”, a declarat presedintele comisiei, Tom Tugendhat. Guvernul britanic este varf de lancie in reactiile diplomatice internationale impotriva Rusiei, desemnata ca responsabil pentru otravirea pe sol britanic a fostului agent rus Serghei Skripal si a fiicei sale, in 4 martie. Moscova a negat orice implicare.

Strategia compromiterii

Acest raport al comisiei parlamentare pentru afaceri Externe estimeaza ca banii rusesti sunt un obstacol in calea acestor critici diplomatice fata de Rusia si contribuie la ceea este considerata a fi o campanie a presedintelui rus Vladimir Putin pentru ”sabotarea sistemului international bazat pe reguli”. ”Nu exista nici un motiv pentru ca Marea Britanie sa inchida ochii atunci cand cleptocratii presedintelui Putin si cei care incalca drepturile omului se folosesc de banii spalati la Londra pentru a ne corupe prietenii, a ne slabi aliantele si a compromite increderea in institutiile noastre”, a adaugat Tom Tugendhat.

Sute de miliarde, albite

Printre recomandarile sale, comisia estimeaza ca Marea Britanie trebuie sa colaboreze cu aliatii traditionali pentru a face mai dificila pentru Rusia emiterea de obligatiuni suverane, care nu sunt supuse sanctiunilor, prin banci carora li se aplica sanctiuni. Mai multe sute de mii de miliarde de lire sterline sunt spalate anual in Regatul Unit ( iar centrul financiar londonez este tinta principala a rusilor care incearca sa dea o acoperire legala profiturilor de pe urma coruptiei), a anuntat Agentia britanica pentru combaterea criminalitatii organizate (National Crime Agency). ”Folosirea Londrei ca baza pentru activele corupte ale unor persoane ce au legaturi cu Kremlinul este legata in mod clar de o strategie mai globala a Rusiei, care are consecinte asupra securitatii noastre nationale”, arata raportul. Comisia estimeaza ca este necesara intarirea sanctiunilor  nationale si internationale impotriva Rusiei, subliniind ca ”dimensiunea pietelor financiare londoneze si importanta lor pentru investitorii rusi ofera Regatului Unit o influenta considerabila asupra Kremlinului”.

author avatar
Tudor Borcea
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger