AcasăNewsPutin a tocat 53 de miliarde de dolari in septembrie

Putin a tocat 53 de miliarde de dolari in septembrie

Putin se pregateste de negocieri atacand dolarul

Un raport privind iesirile de valuta din Rusia arata ca, pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru, se tocasera peste 53 de miliarde de dolari numai pe plata unor datorii externe.

Putin se pregateste de negocieri atacand dolarul

Presedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat „usurarea” trezoreriei de dolari, valorificandu-i pentru a sustine rubla si principalul sector industrial, al petrolului.

Dedolarizarea Rusiei continua cu pasi mari

SUA si Arabia Saudita s-au inteles in secret, dar a aflat toata lumea, sa forteze scaderea pretului la petrol, pentru a destabiliza economia Rusiei, metoda pe care au folosit-o si la sfarsitul anilor ’80. In contraofensiva, Rusia si statele BRICS se descotorosesc rapid de dolari. Putin a autorizat la inceputul saptamanii trecute transferul a doua miliarde de dolari pentru a fi folositi direct ca sprijin pentru rubla. Aditional, banca centrala a autorizat fonduri pentru suplimentarea cu lichiditati a corporatiilor si companiilor din domeniul petrolului. Restul de 50 de miliarde de dolari s-a folosit pentru plata datoriilor externe, reducandu-le la un nivel record in ultimii doi ani. Nici aliatii SUA nu se mai bazeaza pe dolar. In ultimul an, Coreea de Sud si-a facut rezerva in yuani, dubland prioritatea monedei chineze.

Putin se retrage de la frontierele Ucrainei

Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Apararii sa retraga 17.600 de soldati stationati la frontiera cu Ucraina, pregatind astfel terenul pentru negocierile asupra armistitiului. Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a anuntat ca se va intalni cu omologul sau rus, Vladimir Putin, in prezenta unor reprezentanti europeni de rang inalt, inclusiv cancelarul Angela Merkel si premierii italian, Matteo Renzi, si cel britanic, David Cameron, la un summit prevazut la Milano saptamana viitoare. Kremlinul a anuntat posibilitatea acestei intalniri la Summitul ASEM (Dialogul Asia-Europa), la care vor participa reprezentanti ai Uniunii Europene (UE) si ai mai multor tari asiatice, in perioada 16-17 octombrie. „Nu ma astept la negocieri usoare, dar sunt optimist”, a declarat Porosenko.

 

author avatar
Adina Mutar
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger