AcasăNewsPutin a sunat retragerea de la granitele cu Ucraina

Putin a sunat retragerea de la granitele cu Ucraina

Rusii se retrag de la granita de est a Ucrainei

Presedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat luni retragerea la baze a trupelor care se afla la granitele de est ale Ucrainei.

Rusii se retrag de la granita de est a Ucrainei

Acestea efectuasera exercitii militare si Putin declarase demult ca le retrasese, dar americanii au tot publicat imagini prin satelit, dovedind ca acestea nu s-au clintit niciun metru de unde erau.

Moscova vrea liber in est

Insa Moscova cere Kievului, in contrapartida, sa-si retraga imediat trupele din estul tarii.  „Rusia indeamna Ucraina sa puna capat imediat operatiunilor represive si violentelor, precum si sa retraga trupele. Trebuie cautata solutionarea problemelor existente prin mijloace exclusiv pasnice”, se arata intr-un comunict de la Kremlin. Potrivit unui raport ONU, peste 130 de persoane – militari, separatisti si civili – au fost ucise in cursul „operatiunii antiteroriste” declansate de Kiev in estul Ucrainei.

Federalizare pro-Rusia

Putin s-a felicitat pentru victoria sa, aceea de a media contacte intre Kiev si sustinatorii federalizarii Ucrainei. Desi intalnirea de sambata de la Harkov  nu a condus la niciun progres. Putin stie ca prorusii din est vor avea grija ca federalizarea sa se produca in favoarea Rusiei.  Moscova vrea reforme constitutionale in Ucraina care sa tina cont de vointa regiunilor proruse din est. Republica autoproclamata de la Lugansk si-a ales duminica un conducator si a aprobat o constitutie. Temporara. Regiunea Harkov urmeaza sa organizeze un referendum asupra independentei, nerecunoscund alegerile din Ucraina, chiar inainte ca acestea sa se tina.

author avatar
Adina Mutar
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger