AcasăNewsPutin a plecat de la Brisbane ca sa traga un pui de...

Putin a plecat de la Brisbane ca sa traga un pui de somn

Putin a plecat surmenat si timpuriu de la Hotel Hilton, lasand Occidentul sa-si vada de geostrategii

Kremlinul s-a simtit obligat sa dezminta faptul ca Vladimir Putin ar fi plecat de la Summitul G20 pentru ca a fost marginalizat.

Putin a plecat surmenat si timpuriu de la Hotel Hilton, lasand Occidentul sa-si vada de geostrategii

Conform versiunii oficiale, Putin ar fi plecat de la receptie pentru ca vroia sa apuce vreo patru ore de somn, deoarece luni avea o gramada de treaba la Kremlin.
SUA vor razboi rece

In prealabil, raporteaza Kremlinul intr-un comunicat, Putin l-a anuntat pe premierul australian, Tony Abbott, ca trebuie sa plece, iar acesta ii spusese „no problem”! Adica „la limita decentei”, cum catalogase Moscova primirea lui Putin la Brisbane. De ce il apucase somnul asa subit pe liderul de la Kremlin? Pentru ca il astepta o calatorie de 18 ore si o gramada de treaba, luni, la serviciu! Una din treburile importante era sa hotarasca „statutul” Ucrainei, acela de tara ce aluneca spre neonazism, noua „spaima” a Rusiei pe care, conform declaratiilor ce se tin lant,  nu va permite sa se extinda. Evident, Putin se simte mult mai bine la el acasa, de unde le-a transmis celor pe care tocmai ii parasise somnoros parerile lui cu privire la crizele actuale. De exemplu despre NATO: „Expansiunea Aliantei in centrul si estul Europei a schimbat semnificativ jocul geopolitic si forteaza Rusia sa raspunda”. Iar reluarea patrulelor aviatice de pe vremea Uniunii Sovietice este un raspuns la bombardierele americane ce patruleaza foarte aproape de Rusia. „SUA forteaza un nou Razboi Rece”, a declarat Putin.

UE, „pe drumul fara intoarcere”

Tot luni, Putin a analizat in cancelaria sa de la Kremlin si noile propuneri de sanctiuni ale UE. „Speram ca «punctul fara intoarcere» nu a fost atins”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, marti, la o reuniune a unor diplomati rusi si belarusi la Minsk, capitala Belarusului. „Suntem interesati de dezvoltarea legaturilor cu Europa”, a subliniat Lavrov. In special de un „spatiu economic si umanitar comun, de la Lisabona la Vladivostok”. Poate ca asta este „o oferta ruseasca” sau poate doar o cugetare dintr-un univers paralel!

author avatar
Adina Mutar
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger