AcasăNewsPutin a ordonat pregatirea bombardierelor strategice de full combat

Putin a ordonat pregatirea bombardierelor strategice de full combat

Bombardierele rusesti, gata de full combat

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat ca bombardierele strategice sa intre in pregatiri finale pentru lupta.

Comanda a fost data dupa atacul israelienlor asupra depozitului militar din Latakia, Siria, care a distrus rachete de provenienta ruseasca.

Bombardierele rusesti, gata de full combat

Represalii amanate

La 13 iulie, oficiali americani au expus, din nou, Israelul, numindu-l responsabil de atacul aerian asupra celui mai mare depozit de arme din Latakia, atac ce a dus distrugerea rachetelor antinave Yarkhont, de provenienta ruseasca. Rusia, Siria, Iran si Hezbollah au raspuns cu… amenintarea ca, daca se mai intampla inca o data, Israelul sa se astepte la represalii. Pana la represalii, ieri, o bomba amplasata pe un drum de la frontiera libanezo-siriana, in dreptul Majdal Anjar-Masaa, a lovit doua vehicule cu luptatori Hezbollah, care urmau sa intre in „front”, rezultand multe victime.

Expozitie de „muschi”

Putin a ordonat exercitii militare uriase, ce implica un numar uimitor de mare de soldati – 160.000 – 70 de nave de lupta, 130 de avioane de lupta, 1000 de vehicule blindate si „bombardiere strategice”. RIA Novosti a anuntat ca „baza aeriana Ukrainika, din regiunea Amur, unde se afla bombardierele strategice Tu-95 MS Bear-H, a trecut la pregatiri pentru full combat ca parte a unui masiv exercitiu militar”, in cazul unei escaladari a conflictului din Siria, Egipt, Liban si pentru a descuraja Israelul sa atace din nou armata lui Bashar al-Assad. Intre timp, doua bombardiere rusesti au trebuit sa fie escortate de avioane de vanatoare japoneze si sud-coreene, in cadrul unei misiuni in spatiul aerian al Marii Japoniei.

author avatar
Adina Mutar
666 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger