AcasăNewsPutin a facut cel mai lung pod din Europa

Putin a facut cel mai lung pod din Europa

Constructia a fost incredintata firmei StroiGazMontaj apartinand lui Arkadi Rotenberg, prieten cu Vladimir Putin

Nici macar natura nu-l opreste pe liderul de la Kremlin, care a inaugurat ieri o uriasa megastructura: Podul Crimeii, lung de 19 kilometri care raspunde nevoilor practice dar si geopolitice, si pentru care Moscova a consacrat trei miliarde de dolari.

Constructia a fost incredintata firmei StroiGazMontaj apartinand lui Arkadi Rotenberg prieten cu Vladimir Putin

Un santier colosal si un loc plin de simboluri este acest pod care traverseaza stramtoarea Kerci intre Marea Azov si Marea Neagra si leaga peninsula Kerci, in Crimeea, de peninsula Taman, in sudul Rusiei. Lansata in februarei 2016, constructia a fost incredintata de statul rus societatii miliardarului Arkadi Rotenberg, nimeni altul decat partenerul de judo al lui Putin. Initial, compania lui Rotemberg, StroiGazMontaj, urma sa livreze podul in decembrie (la un pret de 228, 3 miliarde de ruble/2,9 miliarde de euro) insa Putin a cerut ca el sa fie gata luna aceasta pentru ca oamenii sa profite de sezonul estival. Proiectantul general este „Institut Ghiprostroimost — Sankt Peresburg”.Putin a inaugurat cele patru benzi rutiere ale podului (deja puse in circulatie) care va avea mai taziu si o cale ferata cu doua sensuri.

Liderul de la Kremlin a traversat podul la volanul unui camion Kamaz

”O zi exceptionala din punct de vedere simbolic”, a subliniat Kremlinul, reamintind ca Putin a ”initiat ” construirea podului. Podul, care trece peste Insula Tuzla, va avea inaltimea de 35 de metri la nivelul arcadei sale centrale. Masinile vor fi autorizate sa ruleze cu pana la 120 de kilometri pe ora, daca circulatia nu este incetinita din cauza conditiilor meteo

UE denunta un santier ilegal

Ucraina care a denuntat constructia acestui pod ca o atingere a integritatii sale teritoriale, a ordonat ieri perchezitii la sediile din Kiev ale televiziunii ruse RT si agentiei de presa Ria Novosti. Pentru Moscova, podul va reduce izolarea, geografica si economica, a Crimeii anexata de Rusia in mai 2014. Din cauza blocadei impuse de Kiev si a sanctiunilor occidentale ca urmare acestei anexari, majoritatea produselor alimentare din Crimeea vin din Rusia cu feribotul, un mod de aprovizionare care depinde de conditiile meteo de pe mare. Crimeea depinde si de aprovizionare pe calea aerului, avand consecinta o crestere semnificativa a preturilor pentru produse de consum curent. Destinatie de vacanta preferata a rusilor, Crimeea depinde si de banii cheltuiti de turisti in aceasta statiune de la malul marii. Santierul ”Podul Crimeii” constituie o violare a integritatii teritoriale a Ucrainei, a estima Curtea de Justitie a UE. Olanda a deschis deja o ancheta cu privire la presupusa implicare a sapte companii olandeze in construirea podului in conditiile sanctiunilor europene in vigoare impotriva Rusiei.

author avatar
Tudor Borcea
790 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta arata mobilitatea militara fantastica a Rusiei timp ce noi nu facem de 30 ani 40 km intre Comarnic si Bv iar Europa cere Senghan militar ca altfel controleaza tancul la granita de arme…

  2. Crimeea a fost cucerita de rusi,in 1856 a fost un sangeros razboi al Crimeeii,atunci rusii au pierdut peninsula,mai tarziu au recucerit-o.Totul a plecat de la expansionismul tarist ce a subjugat popoare la rand.Dupa 1953,nu mai stiu exact anul,cand la conducerea urss a venit hrusciov,ucrainean de origine,a hotarat ca peninsula Crimeea,parca suna a crima,sa treaca la ucraina.Este totusi de apreciat ca putin a ordonat constructia unui pod asa de lung,altii ar fi hotarat sa fie daramat,bombardat un astfel de pod,bineanteles aflat la altii in stapanire,de ex. daca ar fi fost in siria.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger