AcasăNewsPutin: ”Nimeni nu va obtine o suprematie militara asupra Rusiei”

Putin: ”Nimeni nu va obtine o suprematie militara asupra Rusiei”

Vladimir Putin a avertizat Occidentul ca respectul este cea mai buna abordare cu Rusia

Presedintele Rusiei si-a tinut, ieri, discursul anual in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, un discurs care a flatat orgoliul national dar care s-a axat si pe problemele economice ale tarii, generate de sanctiunile economice. Putin a reamintit faptul ca nimeni nu poate discuta cu Rusia de pe pozitii de forta.

Vladimir Putin a avertizat Occidentul ca respectul este cea mai buna abordare cu Rusia

”Nimeni nu va obtine o suprematie militara asupra Rusiei. Avem o armata moderna, apta de lupta si de temut. Avem suficienta forta, vointa si curaj pentru a ne apara libertatea”, a spus Vladimir Putin, subliniind ca ”nu trebuie uitate lectiile trecutului” si ”cum au luat sfarsit” ideile lui Hitler. Presedintele a criticat apoi scutul antiracheta NATO, sistem global care ”ofera iluzia invincibilitatii” , ”periculos” pentru SUA si tarile care-l gazduiesc.

Ucraina, ”un pretext pentru sanctiuni”

Prima parte a alocutiunii lui Putin a fost o justificare a politicii externe a Rusiei. Putin a flatat orgoliul national, justificand ”reunificarea istorica a Crimeii cu Rusia”. ”Crimeea este la fel de importanta pentru Rusia ca Muntele Templului pentru Jerusalim”. Presedintele n-a evocat reglementarea crizei din sud-estul Ucrainei dar a criticat ”cinismul celor care sustin lovitura de stat la Kiev”, subliniind ca Rusia este dispusa sa ajute financiar aceasta tara, in timp ce tarile occidentale nu fac decat sa ”o aserveasca propriilor interese”. Ucraina, a spus Putin, nu este decat un pretext pentru a impune sanctiuni vizand slabirea Rusiei, a-i frana oportunitatile de crestere economica. ”Daca mandria nationala este o notiune uitata de unele tari europene, suveranitatea nationala ramane pentru Rusia o conditie esentiala pentru existenta”.

Ura si la amnistie!

Dupa ce i-a asigurat pe occidentali ca Rusia nu se va indoi in fata sanctiunilor, Putin a abordat rapid chestiunile economice, afirmand ca doreste incurajarea investitorilor rusi. Mai precis, a promis o amnistie fiscala pentru investitorii care vor accepta repatrierea capitalurilor lor in Rusia. Nimeni nu va intreba ”unde si cum ati facut bani” a spus liderul de la Kremlin. „Sunt convins ca trebuie sa intoarcem definitiv pagina off-shore-urilor din istoria economiei si tarii noastre”, a spus Vladimir Putin.

Putin reales!

Intr-un an, numarul celor care vor ca Vladimir Putin sa-si mentina postul dupa 2018 a crescut de la 33 la 58%, potrivit unui sondaj Levada, informeaza Noviie Izvestia. Sustinerea actiunilor presedintelui a cunoscut, in mod egal, o crestere consecventa. 55% din rusi ”sustin total” activitatea lui Putin.

author avatar
Tudor Borcea
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger