AcasăNewsPuteri sporite pentru Viktor Orban. Ce pregătește guvernul de la Budapesta

Puteri sporite pentru Viktor Orban. Ce pregătește guvernul de la Budapesta

Viktor OrbanPuteri sporite pentru Viktor Orban. Ce pregătește guvernul de la Budapesta

Premierul ungar Viktor Orban e hotărât să combată pandemia de Covid-19, însă are nevoie de mai multă putere. Acesta a solicitat Parlamentului extinderea atribuțiilor extraordinare acordate guvernului ungar.

Perioada de 90 de zile prin care guvernul lui Viktor Orban avea puteri sporite în lupta contra epidemiei a expirat zilele trecute. Șeful Cabinetului de la Budapesta a cerut prelungirea acestui mandat special cu încă 90 de zile, deoarece „vrem să redeschidem economia şi întreaga viaţă civilă”, a spus Orban.

Acesta a precizat că doar vaccinarea va permite executivului să reducă măsurile luate în toamnă, transmite Reuters.

Ungaria a devenit săptămâna trecută prima țară din UE care a început administrarea vaccinului Sputnik V, după ce a aprobat utilizarea de urgență a serului rusesc. De asemenea, a fost autorizată și folosirea vaccinului chinezesc produs de Sinofarm, și acest pas fiind o premieră în Uniunea Europeană.

„Vrem mai mult decât să întoarcem semnul cu ‘Închis’ de pe ușa noastră”, a transmis Viktor Orban în Parlament. Restricţiile introduse în Ungaria în toamna lui 2020 pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au fost prelungite până la 1 martie.

Potrivit atribuțiilor extraordinare primite, executivul este autorizat să guverneze prin decrete, dar parlamentul rămâne în sesiune și poate revoca respectivele atribuții.

author avatar
Andreea Vlad
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger