AcasăNewsPuterea si Opozitia au dat-o in “ba pe-a ma-tii”

Puterea si Opozitia au dat-o in “ba pe-a ma-tii”

Din “exercitiu democratic”, cum le place alesilor sa o numeasca, dezbaterea motiunii de cenzura s-a transformat intr-un soi de concurs de invective.

Reprezentantii “Ecopolis” l-au apostrofat pe Emil Boc

De departe, castigatorul intrecerii a fost liderul PSD, Victor Ponta. Ca sa demonstreze ca are cuvintele la el, social-democratul si-a “alintat” adversarii cu apelative gen  “analfabeti”, “prosti”, “incapabili”, “stupizi” etc. “Daca astazi Boc venea si comasa Pastele cu Craciunul, aceste oi parlamentare care stau in banci ar fi fost de acord si cu lucrul acesta”, a mai adaugat Ponta. “Ipocriti si demagogi”, a venit rapid si replica premierului Emil Boc, care a intrat insa rapid si in colimatorul senatorului PNL Puiu Hasotti. “Ceea ce face premierul e mitocanie politica”, a declarat liberalul de la tribuna Parlamentului.

Cristian Rizea, unul dintre pesedistii care a tinut mortis sa marcheze Revolutia din 1989

In calitate de sef al Executivului, Boc si-a luat-o cel mai rau, fiind huiduit atat de deputatii si senatorii Opozitiei, cat si de reprezentantii organizatiei Ecopolis care au asistat la dezbaterea motiunii. “Rusine, rusine, rusine sa va fie!” i-au strigat tinerii lui Emil Boc.

Uselistii au abordat motiunea casual

Uselistii au dat costumele pretioase pe tinute lejere

Cu gandul la vacanta, parlamentarii din opozitie au dat cravata si costumul pe tinute lejere, gen jeans si pulover.  Mai mult, unii dintre ei au purtat pe bratul stang banderole tricolore, pentru a marca Revolutia din 1989. “Sunt in jersee”, i-a ironizat pedelistul Cezar Preda, acuzandu-i ca se distreaza “contopindu-se cu idealurile Revolutiei”. Casual sau revolutionari, uselistii nu au reusit sa-si treaca motiunea, aceasta primind doar 209 voturi, in conditiile in care PSD, PNL si PC au 215 parlamentari. Grabiti sa nu piarda avioanele, liberalii si social-democratii au anuntat totusi ca vor contesta Legea de comasare a alegerilor la Curtea Constitutionala. n

Hrebenciuc baga batul prin gardul USP

Viorel Hrebenciuc

Retras din prim-planul scenei politice, Viorel Hrebenciuc tot de intrigi se tine. Concret, “eminenta cenusie” a social-democratiei a declarat ca Executivul va fi schimbat, in primavara, cu ajutorul USP, platforma proaspat lansata de Gabriel Oprea. „Guvernul va cadea in luna martie, de Martisor, este o previziune. Impreuna cu USP o sa facem treaba aceasta. De ce va mirati? Nu sunt de stanga? Nu trebuie sa revina la matca? Cel putin asta simt eu ca se va intampla”, a declarat, pe un ton ironic, Viorel Hrebenciuc. Deputatul PSD a mers si mai departe, sugerand ca exista deja discutii in acest sens. “Negocierile incep saptamana viitoare. Era o chestiune veche”, a mai precizat Hrebenciuc.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger