AcasăNews"Putem sa traim si fara Schengen!" Vis spulberat dupa decizia Germaniei

„Putem sa traim si fara Schengen!” Vis spulberat dupa decizia Germaniei

Odata spulberata orice iluzie de aderare rapida la spatiul Schengen, oficialii Guvernului Romaniei sustin ca nu mai sunt interesati de acest proces.

Afirmatia apartine ministrului de Externe Titus Corlatean, care a lansat teza lipsei de credibilitate a tarilor care se opun aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, desi acestea respecta ”criteriile tehnice” impuse de acquis-ului comunitar in domeniu.

Titus Corlatean anunta ca, decat sa incerce dregerea rapoartelor MCV, USL prefera sa se lipseasca de Schengen, acum si pururea

”Daca orice as face, oricat as indeplini criteriile, oricati bani am baga si nu ajunge, atunci dati-mi voie sa va spun ca nu mai suntem interesati de acest proces. Asa cum am stat fara Schengen pana acum, asa putem sta si de acum incolo. Cand vor vrea sa ne cheme, foarte bine. Cata vreme noi suntem corecti si eventual se va decide inca o data amanarea, atunci cei care se opun au o problema de credibilitate”, declara Corlatean cu putina vreme inainte ca ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, sa precizeze oficial ca va face uz de dreptul sau de veto pentru a bloca extinderea Romaniei si Bulgariei. Motivul invocat de oficialul german: cele doua tari nu indeplinesc toate conditiile pentru a fi acceptate in Schengen, situatie in care Friedrich s-a grabit sa elimine si posibilitatea aderarii in doua etape, varianta acceptata in 2011. Pentru a nu fi nevoita sa-si asume esecul, puterea de la Bucuresti a ripostat sustinand ca nu mai este interesata de aderarea la Schengen, cata vreme decizia nu tine cont de respectarea criteriilor tehnice si leaga procesul de rapoartele MCV (monitorizarea Justitiei – n.r.).

author avatar
Simona Badulescu
170 afisari

1 COMENTARIU

  1. YES ASA TREBUIE.DACA TARA A CHELTUIT MILIOANE DE EURO PT FRONTIERE SI DACA EI TOT NU SUNT DE ACORD SA NE PRIMEASCA ATUNCI DA-I IN MA-SA.S-O PRIMEASCA PE MA-SA IN SCHENGEN.CE ATATA PLOCONEALA SI BATUTA SI …..SI CU BANII LUATI.LA ANU.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger