AcasăNewsPuşcărie pentru fumătorii de „electronice”

Puşcărie pentru fumătorii de „electronice”

Poliţia din Filipine a primit ordin să aresteze persoanele care utilizează ţigarete electronice în public şi să le confişte acestora dispozitivele, la câteva ore după ce preşedintele Rodrigo Duterte a anunţat că va interzice  vapingul.

Fost fumător înrăit, Duterte a descris ţigara electronică drept un produs toxic, care difuzează „produse chimice” în corpul utilizatorilor. Filipine  este ţara cu una dintre cele mai severe legislaţii împotriva fumatului din Asia. Duterte a înăsprit considerabil interdicţiile care vizează fumatul în locurile publice, însă această campanie cu arestări aminteşte de cea extrem de violent împotriva drogurilor, un program far al şefului statului după câştigarea alegerilor în 2016, campanie care s-a lăsat inclusiv cu zeci de execuţii. Comandantul poliţiei filipineze a invocate “ordinul preşedintelui” şi a ordonat „tuturor unităţilor de poliţie de pe întreg teritoriul ţării să pună în aplicare imediat interdicţia referitoare la ţigaretele electronice şi să se asigure că toţi contravenienţii sunt arestaţi”.

Şi alte ţări au adoptat măsuri împotriva ţigărilor electronice, interzicând  importul, comercializarea, producţia şi publicitatea acestor aparate (India, Brazilia, Singapore şi Thailanda). Autorităţile sanitare americane au clasificat la rândul lor ţigaretele electronice ca fiind „periculoase” pentru tineri în contextul în care numărul liceenilor care practică vapingul a crescut de aproape două ori în această ţară între 2017 şi 2018. (R.J.)

author avatar
National
283 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger