AcasăNewsPusca si cureaua lata, ce jihadisti eram odata!

Pusca si cureaua lata, ce jihadisti eram odata!

Numai din Palmira, obiectele disparute se ridica la cateva sute de mii de dolari, poate mai mult

In dificultate pe teren, organizatia jihadista are noi dificultati financiare. Veniturile ISIS au scazut cu 30% fata de anul trecut, obligand gruparea terorista sunita sa introduca noi impozite in teritoriile pe care le controleaza, potrivit unui studiu publicat ieri.

”In martie 2016, venitul lunar al Statului Islamic a scazut la 56 milioane de dolari”, a declarat Ludovico Carlino, analist la IHS Jane’s,, institut specializat care publica regulat rapoarte cu privire la teritoriile care se afla sub dominatia Statului Islamic, informeaza Huffington Post. ”La jumatatea lui 2015, aceste venituri atingeau cifre de 80 de milioane de dolari (71 milioane de euro)”, a precizat acesta. Un raport IHS, care se bazeaza pe informatii extrase din social media si de la surse prezente in Siria si in Irak, afirma ca productia petroliera din zonele aflate sub jugul ISIS s-a diminuat de la 33.000 la 21.000 de barili pe zi. Aceste pierderi sunt in mare masura legate de loviturile aeriene operate de Coalitia internationala condusa de Statele Unite dar si de cele ale fortelor Aerospatiale rusesti.

Impozite si amenzi religioase

Jumatate din veniturile ISIS provin din impozite, confiscari de bunuri, extorcari, potrivit raportului IHS. Petrolul reprezintpa 43% din totalul reniturilor, restul provenind din trafic de droguri, vanzari de electricitate si donatii, se arata in acelasi raport. Potrivit IHS, ISIS a pierdut aproximativ 22% din teritoriul sau in cursul ultimelor 15 luni si nu-si impune brutalele legi decat pentru sase milioane de persoane, fata de noua, inainte vreme. O baza fiscala diminuata. ”Statul Islamic creste acum impozitele la servicii de baza si cauta noi metode sa obtina bani de la populatie”, explica Ludovico Carlino. ”Acestea includ taxe de trecere pentru soferii de camioane, pentru instalarea sau repararea antenelor parabolice, pentru dreptul de a parasi un oras etc”, afirma Carlino. Potrivit IHS, gruparea terorista a introdus si amenzi pentru cei ce nu raspund corect cu privire la chestiuni legate de Coran dar si pozibilitatea de a plati cash pentru a evita pedepsele corporale.

author avatar
National
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger