AcasăNews“Punga” pentru refugiati la Timisoara

“Punga” pentru refugiati la Timisoara

Refugiati – Valul de refugiati se va opri la Timisoara

 Confruntat cu fortarea Romaniei drept o noua cale de patrundere spre Europa Occidentala, asta dupa ce “ruta balcanica” a cazut, Ministerul de Interne ia masuri fara precedent pentru a raspunde acestei provocari. Astfel, comisarul sef Leonard Medrega, bataiosul inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrari a identificat deja primele solutii concrete pentru ca structurile statului roman sa faca fata cu brio acestei provocari fara precedent.

Refugiati Valul de refugiati se va opri la Timisoara

Drept urmare, in cadrul mesei rotunde organizate la initiativa secretarului Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului Romaniei, Leonard Medrega a anuntat in premiera ca in perioada imediat urmatoare, Centrul Regional de Proceduri si Cazare a Solicitantilor de Azil din Timisoara va creste cu 200 de locuri, care se vor adauga celor 250 de locuri deja existente.

 Masuri fara precedent la ultima frontiera

In discutia convocata de catre senatorul Nicu Falcoi, au fost aduse in discutie si problemele cu care se confrunta Centrul pentru Azilanti de la Timisoara, in competenta teritoriala a caruia se afla judetele Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Caras Severin si Mehedinti. Iar printre factorii care genereaza dificultati in munca echipei de la acest centru regional se numara criza de personal, Centrul functionand cu doar doua treimi din totalul numarului prevazut de cadre. Totusi, inspectorul sef Leonard Medrega a dat nesperate vesti bune, pe langa asigurarile ca pana in luna ianuarie a anului 2018 deficitul actual va fi mult diminuat, anuntand ca vor fi demarate in curand, cu bani europeni, lucrarile de realizare a unui nou spatiu in care isi va desfasura activitatea Centrul de tranzit in regim de Urgenta. Astfel, spatiul detinut in prezent de Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta va reveni Centrului Regional de Proceduri si Cazare a Solicitantilor de Azil, fiind suplimentata astfel capacitatea acestuia cu 200 de locuri. Si astfel se va forma la Timisoara o “punga” moderna, care sa absoarba valurile de refugiati care, conform ultimelor semnale extrem de ingrijoratoare la nivel international, vor incerca sa penetreze granita de Vest a Romaniei in lunile ce vor urma.

author avatar
Andrei Coman
1.090 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger