AcasăNewsPunct final in Dosarul "Mita pentru arbitri". Condamnari cu executare pentru Penescu,...

Punct final in Dosarul „Mita pentru arbitri”. Condamnari cu executare pentru Penescu, Gheorghe Constantin si Facaleata!

Magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti au anuntat, miercuri seara, deciziile definitive din Dosarul „Mita pentru arbitri”.

Afaceristul Cornel Penescu, fostul patron al echipei FC Arges, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru ca a dat bani negri pe banda rulanta la arbitri, observatori si oficiali ai FRF.

Magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti au decis sa cresca pedeapsa pentru Penescu. Fostul patron de la FC Arges fusese condamnat initial de Tribunalul Prahova, in octombrie 2013, la patru ani de inchisoare cu executare.

Tot cate cinci ani de inchisoare cu executare au primit Liviu Facaleata, subalternul lui Penescu si mana dreapta a acestuia, si Gheorghe Constantin, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Facaleata era omul de legatura intre Penescu si oficialii din fotbal implicati in dosar, iar Gheorghe Constantin facea jocurile lui Penescu printre arbitri.

Au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, Marcel Lica, Dan Libertatu, Lucian Dan si Sorin Caia.

Initial in dosar a fost implicat si fostul international Florin Prunea, dar acesta a fost achitat, in 2013, de magistratii de la Tribunalul Prahova, acelasi lucru intamplandu-se si cu fostul arbitru Marcel Savaniu.

author avatar
Cristi Ionita
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger