AcasăNewsPuiu Hasotti, noul ministru al Culturii, a depus juramantul la Cotroceni

Puiu Hasotti, noul ministru al Culturii, a depus juramantul la Cotroceni

(foto: observator.ro)

Puiu Hasotti, noul ministru al Culturii, a depus, luni seara, juramantul la Palatul Cotroceni. Va multumesc ca ati luat in serios o solicitare legitima, i-a spus seful statului noului ocupant al fotoliului de la Cultura, referindu-se la faptul ca liberarul a declarat pe propria raspundere ca lucrarile sale stiintifice nu sunt rezultatul unui plagiat, asa cum a solicitat, zilele trecute presedintele.

(foto: observator.ro)

„Va felicit pentru desemnarea in functie, va multumesc ca ati luat in serios o solicitare legitima si va asigur ca atat timp cat exista respect pentru insititutia prezidentiala, din partea mea va exista respect pentru toti la un loc, pentru ca si acest guvern trece printr-o situatie dificila. Romania nu-i pe roze si o atmosfera in care sa putem facem decat sa facem dezbateri sterile care nu aduc mai multe locuri de munca, nici mai multe investitiii, nu face bine poporului roman. Inchei urandu-va in modul cel mai sincer succes. Succesul dumneavoastra nu poate fi decat si succesul Romaniei”, a spus Basescu, dupa ce Hasotti a depus juramantul.

In cursul acestei seri, Presedintia a comunicat faptul ca seful statului a semnat decretul de numire a lui Hasotti la Cultura. „Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 25 iunie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Mircea Diaconu, ministrul Culturii si Patrimoniului National, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 25 iunie a.c., Decretul de numire in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National, a domnului Puiu Hasotti”, potrivit comunicatului Presedintiei.

Liderul Liberal, Crin Antonescu, declara vineri, ca daca presedintele Basescu nu semneaza luni numirea lui Hasotti la Cultura, fara sa primeasca o declaratie privind plagiatul, cum ceruse, va cere parlamentarilor PNL declansarea procedurii de suspendare a sefului statului. In acelasi timp, Hasotti a depus declaratia la Guvern, insa premierul Ponta a declarat ca nu o va transmite presedintiei. „Categoric nu voi transmite, pentru ca nu transmit la nicio institutie a statului, inclusiv presedintele Romaniei, decat ceea ce este prevazut in lege, ori alte declaratii decat cele prevazute in lege nu transmit”, a declarat Ponta.

author avatar
Cristina Stefan
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger