AcasăNewsPuci militar cu oameni de afaceri si un schizofrenic

Puci militar cu oameni de afaceri si un schizofrenic

Kvacikov, liderul organizatiei nationaliste „Garda Populara”, e convins ca inca o revolutie va readuce Rusia la faima de odinioara

Un fost colonel GRU, Vladimir Kvacikov, planuia sa dea o lovitura de stat pe 2 august, cu cativa oameni de afaceri, un pensionar si un schizofrenic.

Kvacikov, liderul organizatiei nationaliste „Garda Populara”, e convins ca inca o revolutie va readuce Rusia la faima de odinioara

Lovitura militara trebuia sa debuteze la Ekaterinburg, cu ocazia aniversarii a 81 de ani de la infiintarea trupelor aeropurtate. Potrivit FSB, din grupul lui Kvacikov faceau parte doi profesori, oameni de afaceri, dintre care unul suferea de schizofrenie si un fost angajat al  Ministerului de Interne.

Cateva persoane au fost retinute la 20 iulie. „Creierul” operatiunii, Kvacikov, in varsta de 62 de ani, a fost arestat inca din februarie. Conform raportului FSB, de la domiciliile si locurile de munca ale complotistilor au fost confiscate arme, munitie, explozibili si literatura extremista. Planul prevedea uciderea mai multor personalitati publice si de stat, precum si sabotarea liniilor electrice care alimenteaza Ekaterinburg.

 

author avatar
Adina Mutar
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger