AcasăNewsPSD, sinucidere cu repetitie

PSD, sinucidere cu repetitie

Desi nu demult jurau ca neam de neamul lor nu se vor mai face de rusine ca in cazul Grindeanu, pesedistii se indreapta cu pasi mari spre un repetir.

Pesedistii lui Dragnea pasesc pe urmele taranistilor

Pesedistii tin cu dintii de titlul de penibilii politicii mondiale, pe care l-au castigat odata cu debarcarea propriului guvern printr-o motiune de cenzura depusa si votata tot de ei. Lovit de Mihai Tudose in aripa Carmen Dan, Liviu Dragnea il ameninta pe actualul premier cu demiterea. Nu direct insa, ci prin intermediul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu, care a profetit ieri ca ”probabil se va ajunge din nou la demiterea prim-ministrului” daca Dragnea si Tudose ”nu vor aborda constructiv” conflictul declansat intre ei.

Cafteala prin interpusi

Pana sa se dueleze ”constructiv”, bine ar fi si ca amandoi cocosii sa-si onoreze imaginea de mari ”macho” pe care o proiecteaza in ochii lumii incaierandu-se fata-n fata, nu dupa fusta ministresei de la Interne sau dupa umarul unor lideri locali. Nu de alta, dar incaierarea prin interpusi face si mai mult rau partidului, cunscut pana nu demult drept o adevarata pepiniera de politicieni ”cu vana”. Vana de care s-a ales praful, actualii pesedisti comportandu-se acum identic cu taranistii de odinioara. Care tot asa s-au caftit intre ei pana ce i-a luat pe toti dracu’ si s-a ales praful de ditamai partidul interbelic si istoric. Revenind la pesediada de astazi, ingrijorator pentru PSD este faptul ca social-democratii au renuntat la sloganul ”strans uniti in jurul iubitilor conducatori” si recunosc public ca liderii lor se cearta ca chiorii. Pe putere evident, pentru ca la baza oricarui diferend doctrinar intern sta ciolanul. Un ciolan pe care Liviu Dragnea vrea sa-l roada doar el cu teleormanenii lui in timp ce restul pesedistilor saliveaza dand cuminti din cozi. Brailean hotarat de bastina, Tudose vrea la randul lui sa muste dupa bunul lui plac din ciolan, nu sa astepte firimiturile aruncate de Dragnea. Iar de aici si pana la razboiul epic care ar putea sa nu mai lase piatra pe piatra in PSD mai este doar un pas.

Adrian Nastase isi baga si el coada

Un plus de culoare in epopeea la zi a PSD aduce Adrian Nastase, despre care un zvon de ultima ora sustine ca s-ar fi apucat sa-l mediteze la materiile literatura si doctrina pe nr. 2 din partid, Niculae Badalau. Asa s-ar fi nascut celebra misiva prin care Badalau a deplans lichidarea democratiei in PSD si l-a criticat de dictatura pe Dragnea. Culmea o reprezinta insa reactia partenerilor din ALDE, care nu s-au jenat sa-i ridiculizeze public pe amicii pesedisti declarand ca ei ”nu se pot baga intre Trabant si Mercedes”. Greu de inteles este cine e Mercedes-ul din moment ce si Dragnea si Tudose au fete si apucaturi de Trabant.

author avatar
Simona Badulescu
405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger