AcasăNewsPSD si PNL se bat pe ciolan

PSD si PNL se bat pe ciolan

Victor Ponta si Crin Antonescu au batut palma degeaba, subalternii lor tin cu dintii de ciolane

Taman cand credea ca a terminat cu impartirea „cascavalului” candidaturilor, USL a fost nevoita sa redeschida negocierile interne.

Victor Ponta si Crin Antonescu au batut palma degeaba, subalternii lor tin cu dintii de ciolane

Previzibil, stabilirea candidatilor la marile primarii si la Consilile Judetene i-a incaierat pe pesedisti si liberali, in pofida eforturilor depuse de liderii Victor Ponta si Crin Antonescu pentru atenuarea tensiunilor din mai toate judetele. Cand sa zica hop (astazi trebuiau  finalizate listele de candidati pentru localele viitoare), conducerea USL a fost nevoita, ieri dupa pranz, sa redeschida negocierile. De fapt, ostilitatile, daca ne raportam la nemultumirea constanta a pesedistilor, nici acum impacati cu generozitatea manifestata de Ponta fata de liberalii amicului Antonescu. „Nu este o colaborare extraordinara intre noi si liberali”, recunosc pesedistii, off the record.

Pesedistii, sufocati de pretentiile liberalilor

„Liberalii au prea multe pretentii, exagerate chiar. Fiecare trebuie sa-si vada locul pe piata electorala, dar ei uita ca locul lor este la 18 – 20%, in timp ce noi avem 40. Cum sa ceri atunci juma-juma?”, se intreaba amarati social-democratii. Alte voci, mai vehemente, prevad de pe acum ca Ponta va plati scump pentru usurinta cu care a cedat in fata pretentiilor lui Antonescu. „Partidul va decide”, afirma sibilinic pesedistii nemultumiti, lasand sa se inteleaga ca, in caz de esec la alegeri, va fi vai de pielea liderului Ponta. Revenind strict la negocierile de ultima ora, aseara se stia doar ca judetele repuse pe masa USL erau Ilfov, Arad, Buzau, Prahova, Galati. Dincolo de certurile pe primaria si Consiliul dintr-un judet , conflicte exista si pe tema impartirii „neproportionale”. Concret, in timp ce sustin ca vor o reprezentare echilibrata in toate cele trei regiuni istorice, pesedistii sunt de fapt nemultumiti de concentrarea liberalilor in preajma Capitalei, adica in cele mai bogate judete.

author avatar
Simona Badulescu
158 afisari

2 COMENTARII

  1. Un articol despre nimic! Este normal, domnilor „jurnalişti” ca 2 partide să se lupte la nivel local, mai ales când sunt atât de diferite doctrinar. În fond este o uniune nu o a avut loc o fuziune.

  2. asa e inainte de lupta, usl trebuie sa aleg cei mai buni capitani de osti. e inevitabil ca unii sa dezerteze, dar daca o fac nu meritau oricum sa lupte alaturi de uniune.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger