AcasăNewsPSD si PNL s-au luat cu acte si cu scandal

PSD si PNL s-au luat cu acte si cu scandal

In ziua in care Tribunalul oficializa mariajul liberalo-pesedist, in cele doua formatiuni cearta era in toi pentru liste si candidaturi.

Dupa dispute aprinse, liberalii si pesedistii au reusit sa-si imparta judetele

Decizia Tribunalului Bucuresti nu i-a prins pe pesedisti si pe liberali cu sampania in pahare, ci cu sabiile pe masa. In ciuda apelului facut de Victor Ponta, care a cerut sa nu se dea satisfactie presei ostile, care vrea sa vada sange pe pereti, social-democratii si penelistii au facut ce stiu ei mai bine. Adica s-au certat separat si impreuna.

S-au tocmit mai ceva ca la piata

Na-ti-o tie, da-mi-o mie. Asa s-au desfasurat discutiile, de altfel responsabile si serioase, in interiorul USL. De protocol s-a ales praful, in final PSD-ul alegandu-se cu 22 de judete (in loc de 21) iar ACD-ul cu 19. Miscarea a fost posibila dupa ce Ponta a reusit sa-l convinga cu greu pe baronul de Buzau, Constantin Boscodeala, sa cedeze Consiliul Judetean in favoarea liberalilor. Nici la Vrancea lucrurile nu au mers cum trebuie, Marian Oprisan explicand din start ca nici prin cap nu-i trece sa-l sustina pe fostul sau adversar Nini Sapunaru la Primaria Focsani.  Desi au venit pusi pe harta si cu chef sa rupa intelegerile prin teritoriu, mai toti presedintii de organizatii de la PSD au lasat-o in final mai moale. Si asta dupa ce li s-a pus in vedere ca este cazul sa prezinte o demisie in alb, iar in caz de esec electoral sa-si stranga bagajele si sa se care. Cu jumatate de gura, mai toti au fost de acord sa raspunda cu functia daca vor pierde batalia electorala.

Iasiul face opinie separata

Pentru ca in cazul Iasiului niciuna din parti nu  avrut sa cedeze, uselistii au decis sa faca un compromis. Prin urmare, pentru primaria municipiului se va merge pe doua candidaturi: Tudor Ciuhodaru sustinut de PC si Gheorghe Nichita din partea PSD si PNL.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
256 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger