AcasăNewsPSD, sageti catre BNR: "cresterea euro este artificiala! Ce face BNR?"

PSD, sageti catre BNR: „cresterea euro este artificiala! Ce face BNR?”

Social-democratii se intreaba ce masuri ia Banca Nationala a Romaniei pentru asigurarea cursului de schimb, sustinand ca „daca nu exista cauze naturale, atunci cresterea euro nu poate fi decat artificiala”.

Mesajul in cauza, postat luni pe pagina oficiala a PSD de Facebook, continua astfel: „Daca investitiile straine au crescut si au adus mai multi euro in tara, daca s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai multi euro in Romania, daca au plecat mai putini romani din tara si au scos mai putini euro, daca importurile nu au crescut si nu a fost nevoie de mai multa valuta…daca in jurul Romaniei euro scade…atunci cresterea euro este artificiala! Ce face BNR care are obligatia sa supravegheze sistemul bancar si sa asigure stabilitatea cursului de schimb?”

Nu este primul atac de acest gen. Zilele trecute, printr-o postare pe aceeasi pagina, fusese postat un alt mesaj la adresa Bancii Nationale a Romaniei, pornind de la o declaratie atribuita guvernatorului BNR, de acum trei ani: „in 2016, Guvernatorul BNR Mugur Isarescu spunea ca „BNR apara moneda nationala, asigura stabilitatea preturilor (…) si pe cei peste 3-4 milioane de romani care au credite la banci”. Astazi, BNR dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde, adica mai mult decat dublu banilor cash care se misca in Romania. Are deci suficiente resurse sa apere moneda nationala. Alaturi de milioanele de romani care au de platit rate la banci, solicitam BNR sa isi faca datoria!”

author avatar
Andrei Coman
129 afisari

2 COMENTARII

  1. BNR VA SPUN EU CE FACE APARA INTERESELE LOR …CA SUNT O GASCA SI ACOLO HEGEMONICA, PLUS INTERESELE STRAINILOR, NEOFICIAL.
    OFICIAL SI TEORETIC, APARA INTERESELE ROMANILOR …VORBA VINE ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger