AcasăNewsPSD propune vot pe lista

PSD propune vot pe lista

Social-democratii sustin o reforma electorala care sa permita reducerea numarului de parlamentari si “intoarcerea la lista”. Anuntul a fost facut de liderul PSD, Victor Ponta.

Daca formatiunile politice vor PSD, listele de partid vor reveni din 2016

“In 2016 vom reveni la o cifra cat de cat normala de parlamentari”, a afirmat Ponta, mentionand ca fiecare judet sar trebui a aiba ca in America un numar de doi senatori. “Legea uninominalului pur va fi greu de acceptat de catre partidele mici. Ne intoarcem la lista, lista fiecarui partid, cu 300 de deputati, iar Senatul trebuie sa aiba ca atributii doar reprezentarea regiunilor si a autoritatilor administratiei publice locale, cu un numar mult mai mic de senatori”, a mai spus premierul, precizand ca in 2013 va fi facuta si regionalizarea Romaniei.

„Daca n-o facem in 2013, iar mai asteptam cativa ani. Acum putem, avem si majoritate, nu avem alegeri, nu avem niciun impediment. Avem si obligatia ca de la 1 ianuarie 2014 sa avem structurile pregatite pentru un nou exercitiu financiar multianual”, a conchis Victor Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger