AcasăNewsPSD poate redeveni un „magnet” pentru parlamentari

PSD poate redeveni un „magnet” pentru parlamentari

Adrian Năstase, fost prim-ministru şi fost preşedinte PSD, o sfătuieşte pe Viorica Dăncilă cu privire la mutările necesare pentru obţinerea unei noi majorităţi în Parlament. El susţine că PSD poate să redevină un „magnet” pentru parlamentari, în special de la ALDE şi Pro România.

„În ultima vreme, în perspectiva alegerilor prezidențiale, scenă politică s-a fărâmițat. Și pe zona de dreapta dar, mai ales, pe zona de stânga. Sunt posibile viitoare coagulări? Eu sper că da.

Sesiunea parlamentară, care se deschide astăzi, va muta, în mod substanțial, atenția mass media – și deci ale opiniei publice – de la temele obsesive ale vacanței la subiecte politice. Inclusiv la cele externe, în măsura în care Brexitul poate genera efecte negative pentru românii plecați în Marea Britanie. Parlamentul, cu geometria sa variabilă, va da răspunsuri privind stabilitatea guvernamentală dar și în legătură cu derapajele instituționale care au permis abuzuri și crime de genul Caracal.

Pentru PSD, sabia moțiunii de cenzură a devenit periculoasă. Soluția, în opinia mea – părăsirea politicii ezitărilor, a nehotărârii. Sunt necesare decizii chirurgicale, adoptarea unor politici clare, numirea unor oameni competenți în posturi importante, la partid și la guvern. În felul acesta, PSD poate redeveni un ‘magnet’ care să atragă ‘fragmente’ dizidente, grupuri care și-au anunțat candidați ‘independenți’ etc”, scrie Năstase pe blog.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger