AcasăNewsPSD nu scapă din ochi "Operațiunea sparanghelul". Romașcanu: E nevoie să știm...

PSD nu scapă din ochi „Operațiunea sparanghelul”. Romașcanu: E nevoie să știm exact ce s-a întâmplat acolo

Plecarea românilor la muncă în străinătate, în plină pandemie COVID-19, ar urma să fie analizată – cât de curând – la Parlament, la nivelul unei comisii ce va fi înființată în această privință.

Mai exact, PSD vrea ca „Operațiunea sparanghelul” – cum a ajuns să fie cunoscută în spațiul public – să fie luată la puricat în Parlament, în cadrul unui for special înființat pe această temă. „Astăzi se va decide – am mai vorbit despre acest lucru – acum se trece la formalizarea comisiei pentru anchetă în afacerea sparanghelul – este evident că avem nevoie de informații, să știm exact ce s-a întâmplat acolo. Nu s-au luat măsuri de către autoritățile române pentru a proteja atât dreptul la sănătate, cât și dreptul la muncă onestă și corectă a românilor care au plecat acolo. Este evident dreptul românilor să plece pentru a-și căuta un trai mai bun, dar acest lucru – mai ales în contextul în care deplasarea lor s-a făcut în urma unor înțelegeri diplomatice – este natural ca autoritățile statului să răspundă și să ne spună ceea ce au făcut pentru a-i proteja”, a punctat purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, într-o conferință de presă.

Lucian Romașcanu a subliniat și faptul că e nevoie ca adevărul să iasă la lumină, în această chestiune, arătând cu degetul în privința felului în care au gestionat oficialii cu responsabilități în această privință problemele cu care s-au confruntat unii români ajunși la muncă în Germania. „Sunt dovezi indiscutabile că nu au fost decizii individuale ale cetățenilor, au fost companii – din informațiile care circulă în mass-media – care și-au înființat puncte de lucru în Germania, aducând oameni acolo și apoi – pe unii dintre ei – abandonându-i. Ambasada României, reprezentantul Ministerului Muncii în Germania nu au acționat așa cum era de așteptat din partea lor, deci această comisie de anchetă vine să scoată adevărul la lumină și să aflăm și noi cum a fost posibil ca peste 2.000 de cetățeni români să plece cu autocare, cu mașini din zone infestate, cu avioanele spre Germania, într-o zonă de asemenea roșie pe harta coronavirusului, iar cei care au avut probleme acolo, cei care nu au reușit să se adapteze (…) cei care au avut de suferit din punct de vedere al sănătății nu au fost sprijiniți să se întoarcă înapoi în țară”, a conchis senatorul responsabil cu sfera comunicării la nivelul PSD.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger