AcasăNewsPSD nu da doi bani pe Baconschi

PSD nu da doi bani pe Baconschi

PSD il banuie deja de furt pe Teodor Baconschi

Dupa ce s-au ars cu diaspora la prezidentiale, pesedistii sufla acum in iaurt si cer inregistrarea romanilor din strainatate, pentru votul prin corespondenta.

PSD il banuie deja de furt pe Teodor Baconschi

Infiintarea unui Registru al alegatorilor prin corespondenta este prima masura de securizare a votului din diapora, sustin social-democratii. Adversar declarat al proiectului de vot prin corespondenta, propus de PDL si transmis de Teodor Baconschi intregului personal diplomatic, PSD acuza in special “favorizarea fraudei electorale” si “nerespectarea principiilor transparentei”.

Principalele lacune reclamate: “nu exista garantii ca votul transmis prin posa de alegator se va regasi in urne si nu exista siguranta ca persoana care a votat prin corespondenta va fi radiata din listele electorale din tara”. Ca urmare, PSD a anuntat ca-si conditioneaza acceptul dat acestui tip de vot de includerea in lege a unor proceduri stricte de votare si de transmitere a votului, de mentionarea negru pe alb a pedepselor aplicate pentru eventualele ilegalitati si de infiintarea unui Registru al alegatorilor.

author avatar
Simona Badulescu
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger