AcasăNewsPSD mizeaza totul pe Dragnea

PSD mizeaza totul pe Dragnea

Social-democratii fac zid in jurul liderului lor

Reunita de urgenta dupa condamnarea liderului PSD, conducerea partidului a decis sa-si sustina seful fara rezerve si sa termine definitiv cu ”statul paralel”.

Social democratii fac zid in jurul liderului lor

Suparati pe procedurile parlamentare, care permit contestarea repetata la CCR a proiectelor adoptate intarziind astfel intrarea in vigoare a noilor legi ale Justitiei si Coduri penale, pesedistii au scos artileria grea: isi vor trece legile ori prin ordonanta de urgenta ori prin asumarea raspunderii ministeriale. Fara doar si poate, preferabila ar fi asumarea raspunderii si asta pentru ca este o cale care implica si Parlamentul – opozitia are dreptul sa depuna motiune de cenzura. In plus, PDL-ul – respectiv jumatate din PNL-ul de astazi, a apelat la aceeasi metoda cand a adoptat legile Justitiei si Codurile modificate astazi, deci PSD ar fi practic chit cu actuala Opozitie. Ordonanta de urgenta este mai facila – intra in vigoare imediat dupa publicarea ei in Monitorul Oficial, dar va trebui sa ajunga in final tot in Parlament si in plus imprastie un aer clar de disperare. Cu toate acestea, mai probabil este ca PSD sa recurga la OUG din moment ce asa evita orice grija legata de vot la o motiune de cenzura depusa ca urmare a asumarii raspunderii si, mult mai important, chiar daca ordonanta va fi ulterior modificata in Parlament, efectele ei dainuie si astfel soarta dosarelor care au beneficiat de prevederile ordonantei nu va mai putea fi intoarsa de nicio lege.

Obstacol neasteptat: Tudorelul de la Justitie se pune de-a curmezisul!

Culmea, modificarea Codurilor penale prin OUG sau asumarea raspunderii ii pute tocmai ministrului de Justitie Tudorel Toader, care altfel este foarte acid cu contestatarii modificarilor. Acesta spune ca CCR ”a declarat neconstitutionale zeci de articole” ori de cate ori Codurile penale ”au fost adoptate in graba, prin procedura angajarii raspunderii Guvernului sau modificate fundamental prin ordonanta de urgenta”. Iar ca dovada ca decizia PSD-ului nu i-a picat bine, Toader a evitat sa se pronunte atunci cand a fost intrebat daca sustine sau nu modificarea Codurilor penale prin OUG sau asumare, pentru a se putea evita astfel ”procedurile parlamentare greoaie”.

author avatar
Simona Badulescu
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger