AcasăNewsPSD: Mircea Geoana va fi scimbat din funtia de presedinte al Senatului

PSD: Mircea Geoana va fi scimbat din funtia de presedinte al Senatului

Membrii Biroului Permanent National al PSD au votat, luni, o decizie prin care sa ii solicite lui Mircea Geoana, in mod oficial, sa renunte benevol la presedintia Senatului.

Biroul Permanent National al PSD a luat aceasta decizie cu doar un vot impotriva. Potrivit discutiilor din conducerea PSD, senatorii social-democrati ii vor propune lui Geoana, in locul presedintiei Senatului, conducerea Comisiei de politica externa.

De asemenea, Titus Corlatean, actualul presedinte al acestei comisii, ar urma sa fie propunerea PSD pentru functia de presedinte al Senatului, au relatat sursele citate.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, nu a fost prezent la sedinta Biroul Permanent al PSD, el neprimind o invitatie oficiala in acest sens.

Geoana nu a primit nicio invitatie, oficiala sau informala, pentru a se prezenta la sedinta Biroului Permanent, desi mai multi membri ai BPN al PSD l-au criticat, saptamana trecuta, pentru atacurile la adresa unor lideri social-democrati, dar si pentru vizita facuta in SUA.

Ioan Oltean: “Sefia Senatului, la PDL. Vasile Blaga ar putea fi luat in calcul”

Mircea Geoana: “Decizia BPN al PSD, pripita, nejustificata si face rau partidului”

Surse din BPN declarau, atunci ca liderii PSD au stabilit sa il convoace pe Geoana la o discutie lamuritoare, mai multi membri ai BPN apreciind ca ultimele declaratiile ale acestuia ar pune in pericol unitatea USL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, declara, pe de alta parte, intr-un interviu ca „subiectul Geoana” nu mai exista pentru el si preciza ca nu vede „utilitatea” unei astfel de discutii.

Geoana a fost suspendat din PSD pentru sase luni, in decembrie 2010, imputandu-i-se atunci ca ar fi intentionat formarea unei platforme critice in interiorul PSD.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger