AcasăNewsPSD insista: scoate a doua ”biblie”!

PSD insista: scoate a doua ”biblie”!

Dupa ce toata lumea s-a prins ca Liviu Dragnea a jurat stramb pe ”biblia” promisiunilor facute in campanie, social-democratii recidiveaza: au compus, in cinstea Congresului, o noua ”evanghelie” plina ochi cu ”obiective pe termen lung si foarte lung” pentru tara.

Liviu Dragnea si mincinoasele lui planse din campanie

Conform purtatorului de cuvant al PSD Adrian Dobre, clou-ul extraordinarului Congres din 10 martie nu va fi belirea adversarilor lui Dragnea ci lansarea unui ”document programatic” menit sa schimbe din temelii Romania. ”Este o luare de pozitie foarte ferma, foarte aprofundata, foarte serioasa despre ceea ce inseamna societatea romaneasca despre obiective pe termen lung.  Va fi un document care contine linii de politici sociale, economice si de dezvoltare a Romaniei pe termen lung. Cred ca avem nevoie de aceasta viziune de dezvoltare pe termen lung. O realizeaza specialistii din PSD”, a devoalat Dobre.

Ne mint de ne rup fara nicio rusine

Desi crapa pielea pe el de mandrie atunci cand a anuntat ce minunatie de strategie de dezvoltare a pregatit PSD pentru romani, sa nu uitam ca Dobre, ca orice pesedeu de soi, are obiceiul de a-si schimba cu 180 de grade opiniile fara ca macar sa roseasca. Asa cum a facut de exemplu in cazul trecerii contributiilor de la angajator la angajat – ideea catalogata de Dobre drept una ”fascista” in 2016 (cand a fost lansata, in premiera, de ministrul tehnocrat de Finante Gabriel Biris), dar laudata si aparata de acelasi politician cu obrazul gros in 2017 – atunci cand PSD ne-a indesat ”reforma fiscala” pe gat, via ministrul sau Ionut Misa. Odata cu anuntarea aparitiei acestei noi ”biblii”, prelungirea sonora a lui Dragnea numita in buletin Adrian Dobre a apreciat si ca romanii vor intelege ”foarte clar” ce noi binefaceri le pregateste PSD-ul. Si asta spre deosebire de netrebnica Opozitie, care nu dispune evident de ”maturitatea sau intelepciunea” necesare ”intelegerii si asumarii” acestui document esential pentru un viitor fericit al patriei noastre.

Mierea si laptele promise in campanie s-au varsat deja

Pana sa ajungem insa la viitorul cu alura de coliva roz-bombon pregatit noua de PSD este cazul sa trecem in revista trecutul recent. Acela care a urmat promisiunilor facute, in campania din toamna lui 2016, de un Liviu Dragnea care nu-si mai dezlipea mana de pe programul de guvernare supranumit de el ”biblia” PSD-ului. O biblie pe care Dragnea a jurat ca PSD va umple buzunarele bugetarilor cu nemaivazute lefuri, ca va reduce impozitele, ca va construi spitale peste spitale in fiecare judet, ca va ingropa muntii si campiile tarii sub autostrazi – ce mai incoace si incolo, ca toti romanii vor avea partea lor de miere si de lapte, trebuie doar sa voteze PSD. Promisiunile au avut efectul scontat si PSD a castigat alegerile. Au pierdut, ca de obicei, romanii, care dupa un an si mai bine de guvernare PSD (de guvernari mai bine zis din moment ce Dragnea a ales sa-si schimbe premierii ca pe ciorapi) s-au trezit cu preturile la carburanti, curent si gaze majorate (de mai multe ori!), cu mancarea scumpita si ea, cu crize peste crize declansate in cazul a diverse medicamente, cu o reforma fiscala care le baga suplimentar mana in buzunar, cu un Euro cocotat imediat sub streasina pragului de cinci lei, cu lefuri diminuate in cazul mai multor categorii de salariati. Realitati dezmintite cu o  sfruntata nerusinare de guvernantii care pur si simplu mint atunci cand sunt inghesuiti de sindicate sau de jurnalisti.  Sa iesi cu o noua ”biblie” dupa ce asemenea esec inseamna ori ca esti prost de mori ori ca jigodismul politic nu are limite. Cum politicienii nostri pot fi banuiti de prostie doar pe plan profesional, rezulta ca pesedistii sunt doar jegosi. Adica se bazeaza pe faptul ca Opozitia e praf, pur si simplu nu exista o alternativa, iar cei mai multi romani, scarbiti de politica pana peste cap, prefera ori sa o taie din tara ori ii ignora si incearca sa se descurce pe cont propriu. Prin urmare, lansarea pe piata a unui nou set de minciuni se va solda, in cel mai rai caz, doar cu niste rafale prin mass media si cu iesire unor #rezist-isti in piata.

author avatar
Simona Badulescu
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger