AcasăNewsPSD ia piciorul de pe acceleratia Justitiei

PSD ia piciorul de pe acceleratia Justitiei

Președintele senatorilor juriști, Robert Cazanciuc, anunță o schimbare de ritm în cazul modificării legilor Justiției

Liviu Dragnea i-a bagat, ieri, in sedinta pe sefii Comisiei juridice a Senatului si a Comisiei speciale de dezbatere a legilor Justitiei. Indicatia data: modificarile sa respecte la sange deciziile CCR , chiar daca operatiunea va fi una mai de durata.

Președintele senatorilor juriști<br >Robert Cazanciuc anunță o<br >schimbare de ritm în cazul<br >modificării legilor Justiției

Concret, Robert Cazanciuc – presedintele Comisiei juridice a Senatului, a precizat la finalul intalnirii de ieri ca ”ideea” in jurul careia s-au purtat discutiile a fost aceea ca parlamentarii sa aiba de acum inainte un calendar mai lejer, unul care sa permita modificarea legilor Justitiei in tihna si nu tot pe repede-inainte. ”Luam articol cu articol. Ideea a fost sa avem un calendar in care sa nu ne grabim Au fost lasate membrilor Comisiei (speciale – n.r.) toate propunerile de modificare in acord cu decizia Curtii. Despre calendar a fost vorba, sa facem un calendar de dezbateri cat este nevoie si sa respectam riguros decizia Curtii. Daca in cursul dezbaterilor de luni vom finaliza legile, vom da un vot, daca nu vom finaliza vom face inca o sedinta si cate vor fi nevoie pana cand vom trece toate articolele din cele trei legi”, a detaliat Cazanciuc.  La drept vorbind, PSD isi permite acum sa ia piciorul de pe acceleratia modificarii legilor Justitiei din moment ce CCR  a pus la index doar vreo douazeci de articole, deci mare lucru nu mai e de facut. Chiar si asa, probleme vor aparea insa cu siguranta in cazul modificarilor mai ”sensibile” – cum ar fi articolul referitor la eliminarea presedintelui Romaniei din procedura numirii magistratilor de rang inalt (sefii PG, DNA, DIICOT, ICCJ), de exemplu.

author avatar
Simona Badulescu
837 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger