AcasăNewsPSD cere Guvernului "măsuri urgente" care să vină în ajutorul părinților

PSD cere Guvernului „măsuri urgente” care să vină în ajutorul părinților

La o zi după ce s-a aflat că, pe fondul crizei generate de noul coronavirus, autoritățile au decis ca grădinițele, școlile și universitățile să rămână închise până în toamnă, cu excepția unei perioade în care elevii claselor terminale – a VIII-a, a XII-a și, după- caz, a XIII-a – vor putea merge la clasă pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și, respectiv, de Bacalaureat, social-democrații au reacționat.

În sensul în care cer guvernanților să găsească rapid soluții în cazul familiilor cu copii mici, care s-ar putea confrunta cu reale probleme ca urmare a faptului că unitățile școlare rămân închise, iar minorii nu pot fi lăsați singuri acasă.

Social-democrații conduși interimar de către Marcel Ciolacu au avut grijă să îi avertizeze pe liberalii aflați în echipa de la Palatul Victoria că, în cazul în care nu vor veni cu soluții, se vor ocupa ei de rezolvarea situației, în Parlament. „Guvernul PNL trebuie sa ia măsuri urgente să ajute părinții! Interesat doar de sondaje de opinie, Guvernul PNL a uitat – din nou! – de românii care au copii și care nu au în grija cui să îi lase. Nu a luat în calcul niciun moment faptul că odată cu ridicarea stării de urgență, pe 15 mai, nu mai pot fi acordate compensații părinților care rămân acasă pentru a avea grijă de copiii minori. After-school-ul sau grădinița nu mai sunt soluții în acest an. Pentru că unitățile de învățământ rămân închise! Să fie lăsați în grija bunicilor, nici gând, pentru că riscul să îi infecteze este prea mare. Ce vor face acești părinți în continuare? (…) Dacă Guvernul Orban va ignora și această problemă, PSD va acționa pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament, care să permită părinților să stea acasă pentru a-și supraveghea copiii până la redeschiderea unităților de învățământ!”, transmit social-democrații, într-un mesaj postat pe Facebook, chiar în timpul în care conducerea colectivă a formațiunii se află în ședință, la sediul central al partidului.

author avatar
Cristina Stefan