AcasăNewsPSD-ALDE îi dăruiesc lui Isărescu încă un mandat la BNR. Tăriceanu l-a...

PSD-ALDE îi dăruiesc lui Isărescu încă un mandat la BNR. Tăriceanu l-a iertat după ce acesta l-a lăsat cu mâna întinsă (VIDEO)

Mugur Isărescu primește susținerea PSD-ALDE pentru încă un mandat de cinci ani la Banca Naţională a României (BNR), a anunţat Tăriceanu, după o întâlnire cu președinta interimară a PSD, Viorica Dăncilă.

Mugur Isărescu guvernatorul BNR Sursa foto Twitter

Se pare că liderul ALDE uitat ranchiuna după ce, în februarie 2019, Isărescu l-a lăsat cu mâna întinsă în Parlament, când acesta era audiat privind ROBOR și dobânzile de credite.

 Președintele Senatului a spus că „vom merge pe reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu. Are susţinerea noastră (…)”.  Anunțul este măcar într-o anumită măsură neașteptat, ținând cont că PSD-ALDE a avut numeroase critici, în ultimul an, referitoare la demersurile și inițiativele Băncii Naționale. Mugur Isărescu se află în fruntea BNR încă din septembrie 1990. El este guvernatorul cu cel mai îndelungat serviciu la conducerea unei unități bancare centrale de pe planetă, după cum a arătat Bloomberg recent. Anul trecut, Isărescu a dat de înţeles că nu ar mai fi interesat de un nou mandat, însă, în luna ianuarie 2019, guvernatorul a afirmat că acesta este un aspect pe care „parlamentul [îl] va decide”.

Șeful ALDE a mai comunicat că, în viitorul Consiliu de Administraţie al BNR, conform ponderii partidelor în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc. Alte două locuri vor aparține PNL, iar USR va ocupa tot un singur loc. Tăriceanu a anunțat și că UDMR va intra, probabil, în Consiliul BNR: „E foarte posibil ca, în urma deciziei pe care PSD o va lua, să găsim o soluţie pentru includerea în Consiliul de Administraţie şi a UDMR.

Momentul stânjenitor de acum jumătate de an când Isărescu nu i a strâns mâna lui Tăriceanu care a vrut să l salute Sursa foto Facebook

[youtube]pXMqRmyRVHE[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
176 afisari

5 COMENTARII

  1. Tăriceanu l-a tzukat în cur pe Isarescu! Pupă-l pînă-l albești bă fanariotule!

  2. cate dovezi ne mai trebuie ca sa intelegem ca jocurile sunt facute ?!

    Suntem vai de capul nostru cu asemenea „lideri”

  3. Păi ce mă la Banca Centrală Europeană consiliul de administrație este format de politiceni, ?

  4. @Opinați că Tăriceanu ar intenționa să comunice opiniei publice cu drept de vot că nu dorește să ,,achieseze” la politicile Băncii Centrale Europene, ?

  5. Inca mai sunt cetateni,votanti,care mai cred ca actualii guvernanti pot decide cine va fi in continuare bulibasa de la BNR(fosta banca centrala a statului roman,in prezent proprietate privata a stapanilor Coloniei).Asta va fi sef la bnr pana cand se va cere afara din imposibilitate fizica de a se mai deplasa la sediul acesteia si atunci stapanii se vor mai gandi sa-l elibereze din functie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger