AcasăNewsPSD acuză o posibilă „fraudă la alegerile din 26 mai” și vrea...

PSD acuză o posibilă „fraudă la alegerile din 26 mai” și vrea o comisie parlamentară de investigații

Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD a declarat că o temă de discuţie a coaliției va fi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare din 26 mai, pornind de la anumite informaţii apărute public care indică  faptul că votul ar fi fost fraudat.

Sursa foto Twitter

„Nu ne dorim să avem un vot în Diaspora cum am avut în 2009, un vot la trei secunde cum am avut, de pildă, la Ambasada de la Paris, un vot aproape de necontrolat sau un vot ca la Bruxelles. Urmărim şi noi cu foarte mare atenţie tot ce a apărut în spaţiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor din 26 mai”, a transmis reprezentantul Partidului Social Democrat.

Social-democratul a adăugat că este necesar să fie verificat dacă au fost sau probleme în sensul unui vot corect la europarlamentare, în așa fel încât „toată lumea să știe că lucrurile au decurs corect” sau nu, iar eventualele probleme să poată fi evidențiate.

Informațiile apărute în spațiul public sunt legate de numele lui Ionuț Apahideanu, internautul care a sesizat zilele trecute, pe Facebook, mai multe nereguli ale proceselor verbale întocmite la alegerile europarlamentare. Acesta a a publicat pe rețeaua socială documente doveditoare, însoțite de explicații.

Redăm integral una dintre postările lui Apahideanu, publicată luni, 17 iunie: „În județul Cluj, la secția de votare nr. 626 din celebra comună Suatu, s-au prezentat la urne 540 localnici pe listele permanente, plus 193 de votanți pe listele suplimentare.

Cum un asemenea aflux de persoane nu s-a mai înregistrat în comună din Neoliticul timpuriu, localnicii, copleșiți fiind, au mai comis și câteva greșeli. Nu doar că, în circumstanțele date, ei merită cu prisosință înțelegerea și simpatia noastră, dar, ca un exemplu cu adevărat lăudabil, și-au recunoscut eu înșiși, cu candoare, micile erori.

Iată, pentru conformitate, mențiunea din procesul verbal: «În listele electorale permanente la nr. crt. 567 și 613 s-a semnat din greșeală, alegătorii neparticipând la vot [sublinierea redactorului]»”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger