AcasăNewsPSD a transpirat din greu la votarea Codului penal

PSD a transpirat din greu la votarea Codului penal

Social-democratii au fost pe punctul de a rata adoptarea noului Cod penal

Coalitia PSD-ALDE a avut serios de furca, ieri, cand sa se voteze noul Cod penal. Acesta a trecut cu 167 de voturi ”pentru” – respectiv cu doar doua in plus fata de minimul necesar si asta in conditiile in care 10 voturi favorabile au venit din import.

Social democratii au fost pe punctul de a rata adoptarea noului Cod penal

Pe scurt spus, marea coalitie nu avea, inainte de votul final, numarul de voturi necesar adoptarii noului Cod penal. O situatie limita provocata de udemeristii care au decis sa se abtina de la vot – si asta la solicitarea expresa a partenerilor europeni din PPE, dupa cum sustin unele voci. Ca sa-si achizitioneze cele 165 de voturi ”pentru” necesare, pesedistii au batut la usa minoritatilor nationale altele decat cea maghiara. Cu succes din moment ce, desi au fost amenintati cu represalii de colegi din Opozitie, noua dintre deputatii care reprezinta minoritatile au votat alaturi de PSD-ALDE. In plus, de partea majoritatii a trecut si un deputat PMP, Adrian Mocanu (un fost pesedist – n.r.), care pentru gestul sau va fi si exclus din PMP. Date fiind cele 10 voturi de import, este evident ca ”buldozerul” PSD-ALDE are nevoie de o revizie generala. Asta daca nu va fi radiat inainte…

Tensiunea dintre Dragnea si Tariceanu isi arata coltii

Adoptarea pe muchie de cutit a Codului penal arata ca relatia dintre PSD si ALDE e pe duca si ridica in schimb la fileu mingea UDMR. Un UDMR care i-a demonstrat ieri lui Liviu Dragnea ca a ajuns la mana lui, asta daca mai vrea sa joace rolul de Gigi-duru in Parlament. Desi Dragnea si Tariceanu dezmint raceala dintre ei, este clar ca nu se mai inteleg, ceea ce inseamna ca pesedistii se pot astepta oricand sa fie lasati cu fundu-n balta. Iar cea mai mare problema pentru Dragnea este ca, desi udemeristii sunt gata sa fie cumparati, ei cer un pret greu de inghitit, mai ales in anul in care se sarbatoreste centenarul Unirii. Diferenta de doar doua voturi in plus fata de minimul necesar a dat in schimb aripi Opozitiei. O Opozitie care insa nu da semne ca ar fi in stare sa inchege o alianta solida si coerenta si care pare sa omita ca si ea ar fi tot la mana UDMR-ului, deci ar trebui sa se angajeze la randul ei la satisfacerea unor pretentii greu de inghitit de catre romani. La fel de adevarat este ca atunci cand doi se cearta de regula castiga al treilea, varianta cu atat mai valabila cand al treilea este de departe si cel mai destept. Sa ne ierte PSD, ALDE si toata Opozitia, dar asa stau lucrurile.

author avatar
Simona Badulescu
205 afisari

1 COMENTARIU

  1. Modificările la LEGILE PENALE sunt facute de catre faptuitorii, HOTI, DERBEDEI, GOLANI, ETC pentru a beneficia HOTII, BANDITII, TICALOSII, TRADATORII ,ETC. Desi DREPTUL este consacrat pentru APARAREA VICTIMILOR ele nu sunt consultate si nu participa la elaborarea legilor penale .Dar nu participa nici ELITELE ori SPECIALISTI IN DREPT , DE RENUME . IN ACEASTA SITUATIE in cazul lui DREAKNEA care a furat de la copii amariti si flaminzi , fara parinti si nu numai, acuzatia de ABUZ IN SERVICIU trebuie schimbata in INFRACTIUNEA DE ACTIUNE CRIMINALA, IMPOTRIVA CELOR NEPUTIINCIOSI ORI NEJUTORATI SAU INTREPRINSA PENTRU SARACIREA POPULATIEI , ORI PENTRU EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger